Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Heimbourg 2017

Vad tyckte du?

Domaine Zind-Humbrecht Riesling Heimbourg 2017

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Druvorna till detta klassiska vin kommer från stockar som växer i kalkrika jordar i vingården Heimbourg i Turckheim. Heimbourg är knappt 10 hektar stort, och av detta förfogar Zind-Humbrecht över drygt 4 hektar. Vingården planterades 1994, i närheten av Grand Cru-läget Brand. Vingårdsläget är mycket ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Syran dominerar detta stora, ungdomliga och fruktiga vin som erbjuder toner av citrus, mineral, gula plommon, kryddor och persika. Smaken är ung, nyanserad, ganska fyllig, lite restsötma och bra balans. Lång, läcker eftersmak.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till rätter av fläsk eller kyckling eller till smakrika fisk och skaldjursrätter, gärna med asiatiska kryddor och chili.För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Druvorna till detta klassiska vin kommer från stockar som växer i kalkrika jordar i vingården Heimbourg i Turckheim. Heimbourg är knappt 10 hektar stort, och av detta förfogar Zind-Humbrecht över drygt 4 hektar. Vingården planterades 1994, i närheten av Grand Cru-läget Brand. Vingårdsläget är mycket brant och ligger i västlig/sydvästligt läge. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids ytterligare lagring. 

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du