Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Pinot Gris Grand Cru Rangen de Thann Clos St.-Urbain 2017

Domaine Zind-HumbrechtPinot Gris Grand Cru Rangen de Thann Clos St.-Urbain 2017

Frankrike, Alsace, 750 ml, 14%

Detta det mest sydliga läget i Alsace och omnämndes redan i slutet av 1100-talet. Årgång 1228 var tydligen extraordinärt bra. Idag är Rangen, som ligger vid byn Thann, framförallt känt för sina kraftiga, komplex och långlivade viner från de vulkaniska jordarna med inslag flinta, tjära(!) och rökighe···

Styckvis

895 kr

/flaska
Låda (12 st)

10 740 kr

Årgång

2017

Smaknotering

Stor, kraftfull och härlig doft av rökighet, flinta och gul frukt. Smaken är mycket kraftfull och mogen i en kryddig stil. Lång eftersmak. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Sockerhalt
1,6 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
93p 92-93 "It is a powerful but balanced Pinot with fine tannins"

Tasted from the sulfured vat in late October 2018, the pure and flinty 2017 Alsace Grand Cru Rangen de Thann Pinot Gris Clos Saint Urbain is rich, intense and dense in its texture. It is a powerful but balanced Pinot with fine tannins. Not really smooth but harmonious and elegant.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du