Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Prova på Winefinder Premium

Vad tyckte du?

Winefinders Prova på Winefinder Premium

Missa inte Prova på Winefinder Volym 2 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, en vit, en rosé och tre röda viner. En premiumlåda för dig som vill ha utvalda vin ···

Låda (6 st)

1 398:-

Smaknotering

En premiumblandlåda med ett fräscht och läskande bubbel, en seriös rosé och en snustorr riesling från vingårdsläge. Dessutom en klassisk bordeaux och två italienare, en traditionell valpolicella och en "mini" supertoscanare. 

 

Champagne Boizel Blanc de Blancs NV (1 flaska)

Boizels viner är kända för att vara smakrika och prisvärda viner och den brittiske champagnekännaren Tom Stevenson håller Boizels Blanc de Blancs som den mest undervärderade i hela Champagne och att det bara är en tidsfråga innan de blir mer kända.

Denna Blanc de Blancs är en blandning av Premier och Grand Crus från Côte des Blancs. Varje Cru bidrar med sin unika specialitet: Chouilly med de mycket blommiga tonerna, Le Mesnil sur Oger med sin härliga mineralitet, Cramant med kraft och elegans och Vertus med en finstämd frukt. Det här är stor "chardonnay" som utvecklar sin fulla potential under den långa mognadsprocessen och visar upp en underbar krämig finess, stor fräschör och elegant mineralitet. 4 års lagring med sin jästfällning och 40% är "vi de reserve" dvs. vin sparat från tidigare bra årgångar som används för att ge vinet en större komplexitet.

Weingut Müller Riesling Silberbichl 2018 (1 flaska)
Müllers vingård Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de givna förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Druvorna skördades i mitten av oktober - väl i vineriet skedde en sval jäsning följt av en lagringsperiod i rostfria ståltankar innan buteljering. Alla vinmakningsstegen har tagits för att bibehålla vinets fräschör och typiska aromatik. Detta är en frisk och stiltypisk österrikisk riesling som passar såväl som aperitif som till en stor mängd möjligheter för att matcha till maten: fisk, skaldjur, sallader, pajer och grönsaksrätter kommer alla att vara bra följeslagare.

 

Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2017 (1 flaska)

Klassisk Valpolicella från ett av de riktigt gamla amaronefamiljerna. Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar i Mezzane och Tregnano där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 35% corvina, 35% corvinone, 20% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Druvorna skördades i slutet av september och början av oktober. Vinet lagrades därefter i ett år på slavonisk ek och sex månader på flaska. Ett klassiskt italienskt vin som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat.

 

Tenuta San Guido Le Difese 2017 (1 flaska)
Le Difese är stjärnproducenten Tenuta San Guidos "andra" andravin. Teamet bakom Sassicaia gör sedan i början av 2000-talet två viner förutom kultvinet Sassicaia - Guidalberto som är gjort på en blandning av cabernet och merlot och Le Difese som är en blandning av sangiovese och cabernet sauvignon. Två olika uttryck av Bolgheri - ett av Italiens allra bästa vindistrikt som ligger vid den toscanska kusten!

Jäsningen av Le Difese sker i rostfritt stål vid kontrollerad temperatur och macerationen varar i ungefär 12 dagar för både Cabernet Sauvignon och Sangiovese. Sedan lagras vinet i 12 månader på franska och amerikanska ekfat och under ytterligare tre månader på flaska.

Château Mangot 2016 (1 flaska)
Saint-Emilion från toppårgång. Druvorna till detta vin växter på 21 olika vingårdslotter från fyra distinkt olika terroir i sluttningar, terrasser och på platå. Druvblenden består av 85 % merlot, 9 % cabernet franc och 6 % cabernet sauvignon. De olika lägena vinifieras separat och fatlagras olika beroende på vingårdsläge i upp till två år.

 

Château Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2019 (1 flaska)
Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består av 30% grenache, 25% cinsault, 25% cabernet sauvignon och 20% syrah. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/518651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte Prova på Winefinder Volym 2 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, en vit, en rosé och tre röda viner. En premiumlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta! 

Pris om du köper flaskorna var för sig - 1604:-).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du