Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2019

Vad tyckte du?

Château Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2019

Frankrike, Coteaux-d’Aix-en-Provence, 750 ml, 13%

Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består av 30% grenache, 25% cinsault, 25% cabernet sauvignon och 20% syrah. Ett sti ···

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften är tilltalande bärig och kryddiga med toner av jordgubbar, smultron, lingon, citrus och färska örter. Smaken är torr med en pigg syra och en fruktig eftersmak men nyanser av mineral.

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
90 p "Bra och seriös rosé."

"En druvblend av 30% grenache, 25% cinsault, 25% cabernet sauvignon och 20% syrah ger ett vin med bra fruktdriv, läckert stram sötma, förtjänstfullt mineraliskt grepp, krydda, syra och snygga trädgårdsblads vegetala hintar av rabarber, fläder och krusbär. Bra och seriös rosé. Château Pigoudet har funnits i denna klassiska roséregion sedan 1820. Egendomen ägs av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av paret Sabine och Hans-Ulrich Rabe. Man har 40 hektar vingårdar på 400 meter över havet. Man förespråkar ekologiskt arbete men är inte certifierad."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består av 30% grenache, 25% cinsault, 25% cabernet sauvignon och 20% syrah. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du