Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Lagertömningslådan

Vad tyckte du?

Winefinders Lagertömningslådan

I samband med vår lagertömning har vi satt samman en låda fylld med ett vin för varje tillfälle! En mousserande bubbel, en fruktig grüner veltliner, en krispig vit italienare, två generösa röda viner från Chile och Frankrike och en zinfandelfruktbomb.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

NV Mezza di Mezzacorona, Mezzacorona (1 flaska)

Krispigt italienskt bubbel! Druvorna väljs ut och skördas för hand och framställs sedan enligt Charmat-metoden som innebär att vinerna får sin andra jäsning på ståltank för att behålla den fruktiga fräschören. Gott att dricka nu och vinner inte på lagring, passar som apéritif eller till lättare sallader. Ett mousserande vin av fruktig karaktär med smak av röda äpplen, päron, vit persika och melon. Mjuk mousse med en fruktig eftersmak.

 

2017 Grüner Veltliner Ried Kremser Kogl, Weingut Müller (1 flaska)

Prisbelönt österrikisk grüner vetliner från vingårdar i Kremsel Kogl som ligger i den södra delen av Kremstel, strax utanför byn Hollenburg. Jordmånen på denna vingård ger mycket fruktiga och kryddiga viner. Klimatet kännetecknas av det varma pannoniska klimatet i kombination med kalla, nattliga luftströmmar från norra Waldviertel. Välbalanserad, mycket fruktig smak med inslag av päron, persika, vitpeppar, halm, örter och mineral. Passar till fisk och skaldjur.

 

2017 Colle dei Tigli Blanco, Lenotti (1 flaska)

Friskt vitt vin från Italien. Colle betyder sluttning och Tigli att kullen är täckt med limeträd. Med sin exposition på 300 meter över havet alldeles in till Lago Garda så är det något svalare här än i andra områden och det gör att druvorna garganega och cortese trivs perfekt. Vinet jäser och lagras på neutrala ståltankar för att det ska behålla sin fräscha och fruktiga karaktär. Ungdomlig doft med inslag av päron, ananas, citrus och vingummi. Vinet är lätt och fruktigt  med fin syra och en aning restsötma. Passar fint till fisk, skaldjur och asiatisk mat.

 

2017 Passo del Sud Zinfandel, Tagaro (1 flaska)

Mörkfruktig och fyllig smakbomb från Italien! Tagaro gör detta vin på druvan zinfandel som i Italien vanligtvis kallas för primitivo. Då detta vin har lagrats på amerikanska ekfat och därmed får en extra fylligt generös stil väljer man att kalla vinet för zinfandel som en hyllning till den amerikanska stilen. Passar utmärkt att njuta som det är eller till kraftigare kötträtter. Fruktig smak med inslag av mörka bär, sötlakrits, plommon och med toner av choklad och vanilj i eftersmaken.

 

2017 High Altitude Malbec Syrah, Bodegas Escorihuela  (1 flaska)

Mjuk och matvänliga argentinare bestående av 70% Malbec och 30% syrah. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Agrelo (950 m ö h) samt från Altamira (1250 m ö h). Jäsning sker på rostfria ståltankar under kontrollerad temperatur. Passar fint till grillade rätter av nöt- eller lammkött. Mörk röd färg. Doften är fruktig och kryddig med inslag av mörka bär, plommon, örter och viol. Smaken är generöst fruktig och smakrik med inslag av mörka bär, plommon och örter.

 

2016 Baron de Saint Jean, Grand Vins Sélection (1 flaska)

Perfekt franskt allroundvin som passar till såväl ljust som mörkare kött, gärna med mycket färska örter. Druvorna skördas morgontid för att bevara fräschör i vinet. De olika druvsorterna, grenache, syrah och mourvèdre jäses alla separat i rostfria ståltankar vid en temperatur om 25-30 grader Celsius. Som macerationsteknik används huvudsakligen överpumpning av skalmassan. Efter avslutad jäsning lagras delar av vinet på franska ekfat om 225 liter av olika ålder och delar i rostfria ståltankar. Detta för att få en rad olika smakprofiler på delarna av vinet innan de blandas för att uppnå en bra balans av fruktuttryck och fat. Ungdomligt och charmigt med inslag av röd frukt, färska örter, lakrits och viol.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/55251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I samband med vår lagertömning har vi satt samman en låda fylld med ett vin för varje tillfälle! En mousserande bubbel, en fruktig grüner veltliner, en krispig vit italienare, två generösa röda viner från Chile och Frankrike och en zinfandelfruktbomb.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du