Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Bubbellåda
Våra kunder tycker

WinefindersBubbellåda

Ny härlig bubbellåda! Lådan kommer laddad med sex olika mousserande viner som alla utmärks av sin krispiga fräschör - perfekta att avnjuta i sommarsolen. Här finns bland annat en Crémant de Bourgogne, Montelvinis prisvärda Prosecco, Cofamas fina Cava och Goulards eleganta Champagne. Med andra ord et···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Cofama Cava Fanatic Brut (1 flaska)

Kooperativet Cofama gör några av de mest prisvärda Cava-viner som vi hittat. Druvorna kommer från DO Cava, med en koncentration på ursprungsområdet i Penedes. Just det här vinet är en blandning på de tre klassiska cava-druvorna Xarel-lo (40 procent), Macabeo (40 procent) och Parellada (20 procent). Det har lagrats i 10 månader på jästfällningen innan det degorgerades och slutligen förseglades med champagnekork. Det här är ett friskt och torrt men ändå runt vin som passar utmärkt som aperitif men som också kan drickas till tapas, fisk och skaldjur och sallader.

 

Montelvini Prosecco Extra Dry (1 flaska)

Från Winefinders egen Proseccoproducent Montelvini presenterar vi här en av deras klassiker! Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

 

Weingut Müller Grüner Veltliner Sekt Brut (1 flaska)

De fullt mogna grüner veltliner-druvorna skördades i mitten av oktober och kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Majoriteten av vingårdarna ligger på varma grusjordar med ett rejält loesslager. Första jäsningen skedde i temperaturkontrollerade ståltankar. Det fruktiga basvinet buteljerades sedan för att få en traditionell andra jäsningen i flaskan där jästfällningen fick ligga kvar i flaskan under 36 månader.

 

Perelada Cava Brut Reserva (1 flaska)

Fermenterats i temperaturkontrollerade ståltankar. Tillverkat enligt traditionella metoden med en andra jäsning på flaska och följt av 15 månaders vila på sin jästfällning för största möjliga smakrikedom.


Charles Pelletier Reserve Méthode Traditionelle Brut BdB (1 flaska)

Mousserande vin från välrenommerad producenten Charles Pelletier i Bourgogne. Vinet är gjort med Champagnemetoden, "méthode traditionelle" med andragångsjäsning på flaska. Vinet är en blandning av i huvudsak Chardonnay med små inslag av Aligoté och Maccabeu. Huset har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet och gjordes berömt av Veuve Ambal som tog över efter sin bortgångne man. Pelletier är idag den ledande leverantören av crémant och äger inte mindre än 4 egendommar, totalt 160 hektar vin, fördelat på Ambal i Rully, ”Vigne du Roy” bakom Nuits St.Georges, ”Gracieux-Chevalier” nära Chablis i Auxerre och "La Grande Côte" i norra Bourgogne, strax söder om Champagne, alla planterade med Pinot Noir och Chardonnay. Dessutom köps druvor från grannar.

 


J.M. Goulard La Sereine (1 flaska)

Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som gör hantverksmässig, smakrik och elegant chapagne. Le Sereine här hans non-vintage och har har lagrats i minst 40 månader innan den släpps på marknaden och är en blend av de tre stora champagnedruvorna Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% varav 10% är fatlagrad) och 30% Chardonnay.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du