Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Perelada Cava Brut Reserva
Våra kunder tycker

PereladaCava Brut Reserva

Spanien, Penedès, 750 ml, 11,5%

Fermenterats i temperaturkontrollerade ståltankar. Tillverkat enligt traditionella metoden med en andra jäsning på flaska och följt av 15 månaders vila på sin jästfällning för största möjliga smakrikedom.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Vackert gyllene med en tät ström av fina bubblor. Frisk torr och fruktig med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex, päron, citrusskal och mineral.

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
4 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Perelada producerar både stilla och mousserande viner av högsta kvalitet. Ägarfamiljen har ett stort kulturintresse och på slottet finns även ett konstmuseum.

Perelada återfinns i Empordà-Costa Brava som ligger i nordöstra Spanien, nära bde till Medelhavet och gränsen mot Frankrike. Man har även stora ägor för sin cavatillverkning i Vilafranca del Penedès och sedan år 2000 också 50 hektar vingårdar i Priorat.

 

Till Perelada hör även ett karmelitkloster, där munkarna odlade vin redan på 1300-talet och deras källare används fortfarande för vinlagring. På 1920-talet köptes slottet av Miguel Mateu Pla, som behövde utrymme för sina stora samlingar av konst och antikviteter. När han insåg vilka djupa kulturrötter vinodlandet hade i området startade han vinföretaget, som nu leds av hans svärson och dennes son.

 

Empordà-Costa Brava är Spaniens äldsta DO-område. De traditionella vinerna följer den etablerade spanska kvalitetsstegen med tinto, crianza, reserva och gran reserva. Man gör också en serie vingårdsbetecknade viner och blickar ständigt framåt. 1992 började Perelada anlägga experimentvingårdar och byggde också ett eget vineri för att där utveckla kvaliteten på företagets viner.

http://www.perelada.com/en/home
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du