Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg Wild Pixie Shiraz-Roussanne, d

dArenberg Wild Pixie Shiraz-Roussanne, d'Arenberg, McLaren Vale 2010

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2010

Druvor

Roussanne, Syrah

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

JamesHalliday
94/100

Bright crimson-purple, the bouquet has a very interesting and unusual combination of spice and cured meat, characters that continue on the lively, open texture of the medium-bodied palate; the finish is very long, yet balanced. A surprise p acket.

Ekstra Bladet
5/6

Mørke bær i duften. Peber, brombær, krydderier og vanilje. Flot struktur med en høj syre.

ForlagetSMAG
17,5/20

Det er d’Arenbergs modne elegantier i koret af fremragende Shiraz’er. Dæmpet i sine udtryk, raffineret og afklaret, sindig i glasset og med så overlegen frugt og struktur, at den hverken behøver vigte sig eller provokere smagsløgene. Den er netop overlegen og selvsikker -og med god grund. Blommer, svesker, mild lakrids – og så er den drikkemoden nu.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chester Osborn er en sand original, som altid prøver noget nyt. Af og til kommer der en ny klassiker ud af det - som for nogle år siden, da Chester lavede et blend af Shiraz med den dengang næsten uddøde Rhône drue Roussanne. En vinekspert kaldte Chester "a Wild Pixie", som kunne skabe en så original vin! Men tag ikke fejl -vinen er ingen pixie! Sort, magtfuld, intens aroma: fennikel, chokolade, multebær. Elegant kraft. Metoderne er dyre og krævende... Insektgifte, gødning og kunstvanding bruges ikke. Sen høst, alvt udbytte, fodtrædning før gæring og lagring i egefade. Ingen klaring og ofte heller ingen filtrering. Vinen er en vinder!

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta