Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Coppermine Road Cabernet Sauvignon 2009

dArenberg The Coppermine Road Cabernet Sauvignon 2009

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 14,5%

Coppermine Road är en väg som går precis intill dArenbergs bästa cabernetvingård och har fått ge namn åt det här vinet. Cabernetfrukten krossas och jäser i öppna träkar och fottrampas mot slutet av jäsningen för en mjuk extrahering av färg och smak. Sedan avslutas vinifieringen i en blandning av nya ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Smaknotering

Stor doft av mörka bär (svarta vinbär), kryddor, ek/cederträ och tobak. Smaken är medelfyllig till fyllig med svarta vinbär, plommon, tobak, cederträ och lite blyerts. Bra men inlindade syror och lång kraftfull eftersmak. Kryddig avslutning med lite läder och vinet börjar nu få en härlig mognadston. 

Drickes
2015-2025
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

"Comfortable in its own thick skin this is big and bold with ripples of chewy tannin, rich dark fruit flow with a finish that is long and warm. Though ample, the wine holds its own in shape and looks set for a good spell in the cellar."

 
Vinous
92 p "Very good depth"

Saturated ruby. Powerful, smoke-accented aromas of red- and blackcurrant, dried cherry, espresso and pipe tobacco, with a sexy vanilla note in the background. Broad and juicy, offering sweet red and dark berry flavors that gain sweetness with air. Shows very good depth and has the structure to age but this is surprisingly approachable now. -- Josh Raynolds

WineSpectator
92 p "Generously fruity"

Deep garnet-purple in color, the 2009 The Coppermine Road Cabernet Sauvignon offers pronounced notes of warm cassis, eucalypt and dark chocolate with touches of cedar and toast. Generously fruity and medium bodied on the palate, it has lively acidity and a medium to firm level of grainy tannins, finishing long. Approachable now, it should drink best 2013 to 2023+.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Coppermine Road är en väg som går precis intill dArenbergs bästa cabernetvingård och har fått ge namn åt det här vinet. Cabernetfrukten krossas och jäser i öppna träkar och fottrampas mot slutet av jäsningen för en mjuk extrahering av färg och smak. Sedan avslutas vinifieringen i en blandning av nya och gamla ekfat. 

Vinet buteljeras utan vare sig klarning eller filtrering. 2009 var, enligt Chester Osborne, en fin årgång i McLaren Vale med druvor som hade en fin balans mellan socker och syror med balanserade tanniner. 

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta