Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arakoon Wines Big, Fat and Gutsy 2016

Vad tyckte du?

Arakoon Wines Big, Fat and Gutsy 2016

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

Ny årgång av denna fylliga Aussie-shiraz! Big, Fat and Gatsy är en stor och koncentrerad shirazaussie, utan att frukten känns kokt eller klumpig. Det familjeägda vineriet ligger i Mclaren Vale utanför Adelaide i South Australia. Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina kr ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor och intensivt fruktig doft med toner av plommon, nyrostat kaffe, choklad, vanilj och körsbär. Fyllig kropp med fruktigt intensiv eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av denna fylliga Aussie-shiraz! Big, Fat and Gatsy är en stor och koncentrerad shirazaussie, utan att frukten känns kokt eller klumpig. Det familjeägda vineriet ligger i Mclaren Vale utanför Adelaide i South Australia. Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina kraftfulla, generösa och fruktdrivna viner som alltid behåller en imponerande elegans. De jobbar med traditionell vinmakarteknik som manuell korgpress och öppna jäsfat i ek. Produktionen ligger på endast 2000 lådor per år. Passar perfekt till det grillade köttet i sann Aussie-style.

Producenten

Ray och Patrik Jones vinäventyr startade 1990 men blev ingen större succé. Det var förs 1999 som sakerna började falla på plats och kvaliteten har sedan dess stadigt ökat. Idag produceras vin i liten skala från 3,5 ha och man har sin bas i McLaren Vale. Shiraz står i fokus men här produceras även Cabernet Sauvignon, Grenache och lite Chardonnay. Vinerna är klassiska för sitt ursprung med stor kraft samt även en god portion elegans. 

http://www.arakoonwines.com.au/