Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Cellar Reserve Pinot Noir 2018
Våra kunder tycker

PenfoldsCellar Reserve Pinot Noir 2018

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 13,5%

Penfolds Cellar Reserve-viner är en limited release som är med att utforska gränserna för vinodling, vinifiering och stil. Cellar Reserve Pinot Noir kommer från ett antal vingårdar och en mängd olika kloner i den kalla klimatregionen i Adelaide Hills. Vinet är jäst i de ursprungliga öppna jäskar som ···

Styckvis

399 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 394 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Elegant doft av körsbär, rabarber, mogna jordgubbar och skogshallon med örtiga/kryddiga nyanser av pepparrot och kryddnejlika samt en fin touch av rökiga ekfat. I smaken som lyfts de bäriga tonerna fram an ett härlig fräschör och eleganta tanniner som tillsammans skapar en ljuvlig eftersmak.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Penfolds Cellar Reserve-viner är en limited release som är med att utforska gränserna för vinodling, vinifiering och stil. Cellar Reserve Pinot Noir kommer från ett antal vingårdar och en mängd olika kloner i den kalla klimatregionen i Adelaide Hills. Vinet är jäst i de ursprungliga öppna jäskar som finns på Magill Estate och har genomgått en ”cold soak” innan jäsning med hjälp av den naturligt förekommande jästen. Det färdigjästa vinet har mognat åtta månader på en blandning av nya och gamla fat (42% nya och 58% använda franska fat). Tappad på flaska ofiltrerad.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du