Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Willamette Valley

Willamette Valley i Oregon, USA, är ett mat- och vindistrikt som har gjort sig känt för sina fantastiska viner, särskilt Pinot Noir. Området sträcker sig från Portland i norr till Eugene i söder och har en klimatmässigt optimal kombination av svala ...

Läs mer om Willamette Valley i USA
Dölj atlas

Mer om viner från Willamette Valley


Willamette Valley i Oregon, USA, är ett mat- och vindistrikt som har gjort sig känt för sina fantastiska viner, särskilt Pinot Noir. Området sträcker sig från Portland i norr till Eugene i söder och har en klimatmässigt optimal kombination av svala nätter och soliga dagar, vilket ger druvorna möjlighet att mogna långsamt och utveckla en komplex smakprofil.

Willamette Valley var tidigare mest känt för sin produktion av päron och äpplen, men på 1960-talet började vinmakare upptäcka potentialen i områdets jordmån och klimat för vinodling. Sedan dess har området utvecklats till ett av de mest respekterade vinområdena i USA och i världen.

Pinot Noir är kungen av Willamette Valley och utgör ca 70% av produktionen. Druvan trivs i den kyliga klimatet och jordmånen som innehåller vulkaniskt berg och sediment från Mississippifloden. Resultatet är en lätt och elegant vin med mjuka tanniner och smak av röda bär och kryddor. Chardonnay och Pinot Gris är också populära druvor i området och producerar friska och fruktiga vita viner.

Willamette Valley har en spännande och diversifierad vinindustri med över 500 vinproducenter, från små familjeägda gårdar till stora vinhus. De flesta är belägna längs med Highway 99, som kallas 'vinruten', och är öppna för besökare för att smaka på vin, lära sig om vinframställning och uppleva den vackra landsbygden i området.

Vinproducenter i Willamette Valley satsar på hållbarhet och miljömedvetenhet, och många är certifierade som 'Live' eller 'Salmon Safe'. De arbetar också för att bevara områdets unika ekosystem och natur, vilket också bidrar till vinets kvalitet.

Willamette Valley är en pärla bland vinområdena i USA och en plats som är värd att besöka för vinälskare och matentusiaster. Områdets viner har vunnit utmärkelser över hela världen och har blivit hyllade för sin komplexitet och elegans. Så om du vill uppleva några av de bästa vinerna i USA, boka en resa till Willamette Valley.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du