Filtrera & anpassa

Viner från Sonoma Coast, USA

Sonoma Coast, längs med Stilla havs-kusten i Sonoma, Kalifornen, producerar några av Kaliforniens mest eftertraktade cool climate-viner. Det är också ett av Kaliforniens hetaste distrikt.Sonoma Coast AVA, American Viticultural Area, är en så kallad ...

Läs mer om Sonoma Coast i USA

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Sonoma Coast


Sonoma Coast, längs med Stilla havs-kusten i Sonoma, Kalifornen, producerar några av Kaliforniens mest eftertraktade cool climate-viner. Det är också ett av Kaliforniens hetaste distrikt. 


Sonoma Coast AVA, American Viticultural Area, är en så kallad sub-AVA (en mindre delregion eller ett distrikt) till Sonoma (Sonoma County, där andra ända underdistrikt inkluderar Sonoma Valley, Los Carneros, Russian River Valley och Dry Creek Valley). och kan vara Sonomas mest enigmatiska vinregion. Det är den till ytan störtsta och den är belägen längs med Stilla havs-kusten och består av över 2 000 km2 från San Pablo Bay till gränsen till Mendocino County.

Appellationen är känd för sitt svala klimat, det regnar mer där än i övriga Sonoma County. Det finns så pass många olika zoner med mikroklimat att man aktivt arbetar för att få igenom sub-AVAs till Sonoma Coast, som Fort Ross-Seaview AVA etablerad 2011.

Klimatet i Sonoma Coast påverkas i högsta grad av Stilla Havet och de flesta vingårdarna är belägna högt över dimgränsen för att behålla värmen. Där odlas cool climate Syrah, men det är framförallt Pinot Noir och Chardonnay som är de stora stjärnorna när det kommer till röda och vita viner.

Hjärtat av Sonoma Coast AVA inbegriper Freestone, en skyddad dal där vinrankor får sol som bryter igenom dimman. Söderöver växer vinrankor i lerjord och här finns även Petaluma Gap där Stilla Havs-brisen blåser genom staden Petaluma.

H2 Hur smakar viner från Sonoma Coast?

Till skillnad från andra vinområden och AVAs i Kalifornien är vinerna från Sonoma Coast generellt mer strama, eleganta och har mer fruktig syrlighet. Det finns viner som har tydliga ekfatstoner även här, men huvudsakligen jobbar man med att frukten ska vara stjärnan i vinerna. Några av Kaliforniens mest 'europeiska' viner kommer härifrån.

H2 Mat till viner från Sonoma Coast
Sonoma Coast-viner är oftast mer eleganta och strama än kaliforniska viner generellt och matchas därför bättre med smaker som inte är så kraftiga. Vegetariska rätter, eller rätter med fågel och milda tillbehör passar mycket bra till dessa mer finstämda viner. Vit fisk, men lax och skaldjur går utmärkt till Sonoma Coasts fräscha Chardonnayviner. Vinerna har egentligen samma användningsområden som vit och röd Bourgogne.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du