Filtrera & anpassa

Viner från Alicante, Spanien

Alicante DO är uppdelat i två delar - en vid kusten och en i inlandet söder om Valencias sydligaste delar. Kustremsan är perfekt för söta viner på moscatel och de mest kända går under namnet Moscatel de Alicante. I inlandet dominerar monastrell ...

Läs mer om Alicante i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Alicante


Alicante DO är uppdelat i två delar - en vid kusten och en i inlandet söder om Valencias sydligaste delar. Kustremsan är perfekt för söta viner på moscatel och de mest kända går under namnet Moscatel de Alicante. I inlandet dominerar monastrell (mourvèdre) som går till både rött och rosé. Men man gör även andra viner på druvsorter om alicante bouschet, bobal, cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, garnacha, chardonnay och sauvignon blanc.

En specialitet för Alicante är Fondillon, som görs på övermogna monastrell druvor. Vinet är halvsött till sött och har en naturlig alkohol på mellan 16-18 procent och lagras i minst åtta år i en solera. I en solera lagras vinerna i fatsystem, i teorin pyramider med fat med olika lager men lika ofta utspridda fat eller behållare i lagringslokalen. Vinet blandar olika årgångar och när man buteljerar så tappar man vinet från det understa eller äldsta lagret av fat eller behållare och fyller på med nytt vin och nya årgångar i det översta eller yngsta lagret. Det understa ”lagret” utgör soleran (suela är spanska för golv).

Fondillon är sött och påminner en del om en lite torrare variant på Jerez pedro ximenez-viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du