Filtrera & anpassa

Viner producerade i Somontano

Somontano är ett vindistrikt i den nordöstra delen av Spanien, beläget i regionen Aragon. Det är ett relativt litet distrikt som producerar cirka 13 miljoner liter vin varje år.En av de mest framträdande druvsorterna som odlas i Somontano är ...

Läs mer om Somontano i Spanien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Somontano


Somontano är ett vindistrikt i den nordöstra delen av Spanien, beläget i regionen Aragon. Det är ett relativt litet distrikt som producerar cirka 13 miljoner liter vin varje år.

En av de mest framträdande druvsorterna som odlas i Somontano är Tempranillo, som ger viner med en djup röd färg och smaker av mörka bär och vanilj. Andra vanliga druvsorter som odlas i området inkluderar Cabernet Sauvignon, Merlot och Garnacha.

Somontano är känt för sin variation i geologi och klimat, vilket resulterar i olika jordtyper och mikroklimat som är idealiska för att odla olika druvsorter. Bergskedjan Pyrenéerna skyddar Somontano från den kalla nordvinden och skapar ett klimat med varma dagar och kalla nätter. Detta ger druvorna en chans att mogna långsamt och behålla sin friskhet samtidigt som de utvecklar en hög sockerhalt.

En av de mest kända vinerna som produceras i Somontano är Montesierra Reserva, en blandning av Tempranillo och Cabernet Sauvignon som har lagrats på ekfat i minst ett år. Vinet har en rik och komplex smak med toner av mörka bär, tobak och kryddor.

Somontano är också känt för sin användning av modern teknik och innovation inom vinproduktionen. Många vinmakare i området använder sig av avancerade metoder som mikrooxidation och temperaturkontroll för att kontrollera och förbättra vinets kvalitet.

Besökare till Somontano kan njuta av vinprovningar och besök på lokala vingårdar, inklusive Bodega Pirineos och Bodegas Enate. Det finns också en årlig vinmässa som äger rum i Barbastro, där besökare kan prova viner från olika producenter och delta i olika evenemang och aktiviteter.

Sammanfattningsvis är Somontano ett spännande och dynamiskt vindistrikt som producerar högkvalitativa viner med hjälp av modern teknik och en unik kombination av geologi och klimat. Medan det kan vara mindre känt än andra vindistrikt i Spanien, är Somontano väl värt ett besök för alla som är intresserade av vin och vinproduktion.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du