Filtrera & anpassa

Viner från Carinena, Spanien

Vindistriktet Carinena i Aragon, Spanien, är känt för sin rika vintradition och för att vara en av de äldsta vinregionerna i Spanien. Detta område, som ligger mellan Madrid och Barcelona, har varit en viktig plats för vinproduktion sedan romartiden. ...

Läs mer om Carinena i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Carinena


Vindistriktet Carinena i Aragon, Spanien, är känt för sin rika vintradition och för att vara en av de äldsta vinregionerna i Spanien. Detta område, som ligger mellan Madrid och Barcelona, har varit en viktig plats för vinproduktion sedan romartiden.

Carinena är känt för att producera robusta, kraftfulla röda viner som är gjorda av druvor som Garnacha, Tempranillo och Mazuela. Dessa viner är ofta djupt färgade och har en rik smak med toner av mörka frukter, kryddor och choklad. Carinena är också känt för sina vita viner, som är gjorda av druvor som Macabeo, Garnacha Blanca och Chardonnay. Dessa viner är lätta och fruktiga, med en frisk och ren smakprofil.

Det som gör Carinena unikt är de exceptionella odlingsförhållandena. Det är en torr och bergig region med höga höjder och dramatiska temperaturskillnader mellan dag och natt. Detta bidrar till en långsam mognad av druvorna och ger dem en intensiv smak och arom.

En annan faktor som bidrar till Carinenas framgång är vinmakarnas expertis. De använder sig av traditionella tekniker och moderna teknologier för att producera viner av hög kvalitet. De strävar efter att upprätthålla en balans mellan tradition och innovation, vilket gör att Carinena-viner sticker ut från andra viner i Spanien.

Carinena har också ett rikt kulturarv som är förknippat med vinproduktionen. Staden Carinena är en av de äldsta vinproducerande städerna i Spanien och det finns många historiska platser att besöka i området, inklusive en kyrka som är byggd på 1100-talet.

Sammanfattningsvis är Carinena i Aragon, Spanien, ett vindistrikt som har en lång och rik vintradition. Dess unika klimat- och geografiska förhållanden, tillsammans med vinmakarnas expertis, resulterar i viner av hög kvalitet som är välkända över hela världen. Om du är en vinälskare och besöker Spanien, se till att prova vinerna från Carinena för en oförglömlig vinupplevelse.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du