Filtrera & anpassa

Viner från Crozes-Hermitage, Frankrike

Crozes-Hermitage är norra Rhnes största distrikt AOP och ligger så att det omsluter Hermitage och staden Tain. I distriktet produceras mer än tio gånger så mycket vin som i Hermitage och över hälften av norra Rhnes totala produktion från 11 olika ...

Läs mer om Crozes-Hermitage i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Crozes-Hermitage


Crozes-Hermitage är norra Rhônes största distrikt (AOP) och ligger så att det omsluter Hermitage och staden Tain. I distriktet produceras mer än tio gånger så mycket vin som i Hermitage och över hälften av norra Rhônes totala produktion från 11 olika kommuner (när distriktet skapades 1937 ingick bara kommunen Crozes) kommer härifrån.

Jordmånen varierar en del i Crozes-Hermitage och så också kvaliteten och stilen på vinerna. De bästa görs på en platå (les Chassis och Les Sept Chenin) som ligger precis söder om Tain som har en jordmån som påminner om den steniga mark som finns i Châteauneuf.  Några av de bästa och strävaste görs i kommunen Gervans från granitjordar som påminner om de i Hermitage. Dessa viner tål att lagras i tio år eller mer.

Mycket av jorden i Crozes-Hermitage är annars lite lättare och producerar lättare viner eller mer lerrik och ger viner som är lite fläskiga men saknar stringensen hos de bästa från den berömda grannen (Hermitage). Dessa ska förstås drickas unga. En del använder till och med maceration carbonique - det vill säga kolsyrejäsning - för att göra väldigt lätta och fruktdrivna viner för omedelbar konsumtion.

Öster om floden på lite högre sluttningar finns en hel del sten, kalksten och krita blandat med lera som är idealisk för områdets vita viner som görs på roussanne och marsanne. De röda vinerna i Crozes-Hermitage görs nästan uteslutande på syrah men upp till 15 procent av roussanne och marsanne får användas.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du