Filtrera & anpassa

Viner från Cotes du Rhone Villages, Frankrike

Ctes du Rhne Villages är ett vindistrikt beläget i Rhne-dalen i södra Frankrike. Regionen är känd för sin produktion av högkvalitativa viner och dess varierande terroir.Ctes du Rhne Villages sträcker sig över en yta på cirka 90 km från norr till ...

Läs mer om Cotes du Rhone Villages i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Cotes du Rhone Villages


Côtes du Rhône Villages är ett vindistrikt beläget i Rhône-dalen i södra Frankrike. Regionen är känd för sin produktion av högkvalitativa viner och dess varierande terroir.

Côtes du Rhône Villages sträcker sig över en yta på cirka 90 km från norr till söder och 30 km från öst till väst. Området producerar röda viner från druvsorterna Grenache, Syrah och Mourvèdre. Det är också känt för sin produktion av vita viner från druvsorterna Marsanne, Roussanne och Viognier.

Vindistriktet består av 95 byar som alla har rätt att producera Côtes du Rhône Villages-viner. De bästa byarna inom regionen får lägga till sina namn på etiketten, till exempel Cairanne, Rasteau, Séguret och Gigondas. Dessa byar producerar viner med hög kvalitet och ofta högre priser än de generiska Côtes du Rhône Villages-vinerna.

Klimatet i Côtes du Rhône Villages är varmt och torrt, med medelhavsklimat och en genomsnittlig temperatur på 16 °C. Jordmånen varierar beroende på plats och består av lera, sand, grus och kalksten. Dessa olika jordtyper ger olika karaktär till druvorna, vilket i sin tur ger en variation i smak och stil hos vinerna.

Côtes du Rhône Villages är känt för sin traditionella vinmakningsteknik, inklusive handplockning av druvor och en naturlig jäsning med hjälp av vildjäst. Detta ger vinerna en komplex och unik smakprofil. Regionen är också stolt över sin långa vinodlingshistoria, med dokumenterade bevis på vinproduktion från så tidigt som 100-talet f.Kr.

Côtes du Rhône Villages-viner är kända för sin förmåga att åldras väl, med de bästa vinerna som kan lagras i upp till 10 år eller mer. Vinerna har en rik och kraftfull smak, med toner av röda och mörka frukter, örter och kryddor. De vita vinerna är friska och aromatiska, med smaker av citrus och blommor.

Sammanfattningsvis är Côtes du Rhône Villages ett vindistrikt med hög kvalitet och en rik historia. Med varierande terroir och traditionella produktionsmetoder är det en spännande region för vinälskare att utforska och upptäcka. De starka och kraftfulla smakerna av röda och vita viner från Côtes du Rhône Villages gör att vinerna passar bra till mat, särskilt kött- och grönsaksrätter från det lokala köket i Rhône-dalen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du