Filtrera & anpassa

Viner producerade i Corbières

Corbires är ett vindistrikt beläget i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är en av de största vinproducenterna i landet och sträcker sig över 13 500 hektar med vinodlingar som ligger på kullar, sluttningar och i dalar.Corbires klimat ...

Läs mer om Corbières i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Corbières


Corbières är ett vindistrikt beläget i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är en av de största vinproducenterna i landet och sträcker sig över 13 500 hektar med vinodlingar som ligger på kullar, sluttningar och i dalar.

Corbières klimat är varmt och torrt, vilket gör det till en idealisk plats för druvor som trivs i dessa förhållanden. De mest populära druvorna i området är Syrah, Grenache, Carignan och Mourvèdre, och vinerna är kända för sin kraftfulla och fylliga smak.

Ett av de mest intressanta drag med Corbières är dess mångfald av jordmånar. Området är uppdelat i tre huvudsakliga zoner - den kustnära zonen, den centrala zonen och den bergiga zonen - och varje zon har sin egen unika jordmån. Detta betyder att viner som produceras i varje zon har sina egna specifika smaker och karaktärer.

Corbières vinproduktion har en lång historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Under medeltiden var vinproduktionen en viktig del av områdets ekonomi och idag är det en av de mest välkända vinregionerna i Frankrike.

Det finns många lokala vingårdar som producerar högkvalitativa viner i Corbières. Vinerna från området är kända för sin kraftfulla och fylliga smak och de kan vara röda, vita eller rosé. Ett exempel på en känd vingård i Corbières är Château de Caraguilhes, som producerar viner som har vunnit flera utmärkelser internationellt.

Förutom att producera högkvalitativa viner, erbjuder Corbières besökare också en fantastisk upplevelse. Det finns många små byar och städer att besöka som erbjuder lokal mat och dryck. Besökare kan också delta i guidade turer på lokala vingårdar för att lära sig om vinproduktionen i området.

I slutändan är Corbières en av de mest spännande vinregionerna i Frankrike. Dess varma klimat, mångfald av jordmånar och många lokala vingårdar gör det till en plats som är väl värd ett besök för alla som uppskattar vin.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du