Filtrera & anpassa

Viner från Pouilly-Fuissé, Frankrike

Pouilly-Fuissé är ett vindistrikt beläget i regionen Bourgogne i östra Frankrike, känt för sin högkvalitativa produktion av vita viner från druvsorten Chardonnay. Området består av fyra byar - Fuissé, Solutré-Pouilly, Vergisson och Chaintré - som var ...

Läs mer om Pouilly-Fuissé i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Pouilly-Fuissé


Pouilly-Fuissé är ett vindistrikt beläget i regionen Bourgogne i östra Frankrike, känt för sin högkvalitativa produktion av vita viner från druvsorten Chardonnay. Området består av fyra byar - Fuissé, Solutré-Pouilly, Vergisson och Chaintré - som var och en har sina egna unika förhållanden när det gäller jordmån, klimat och vinodlingstekniker.

Pouilly-Fuissé är känd för sina mineralrika smaker och subtila nötiga smaker, som kommer från den kalkrika jordmånen som är typisk för området. Vinerna har en citrusfruktig karaktär, med toner av gröna äpplen och en balanserad syra. De flesta av vinerna är vita, men det finns också några röda viner som görs av Pinot Noir-druvor.

Vinentusiaster känner Pouilly-Fuissé för att producera några av världens finaste Chardonnay-viner, och det är inte ovanligt att vinerna åldras väl i flera decennier. Områdets vinodlare har en stark tradition och arbetar hårt för att upprätthålla högsta kvalitet i produktionen, med strikta regler för druvsorter, skötsel av vinstockarna och skördetider.

Domaine Ferret är en av de mest kända producenterna i Pouilly-Fuissé, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1840-talet. De anses vara en pionjär inom produktionen av högkvalitativa Pouilly-Fuissé-viner. Andra framstående producenter inkluderar Domaine Cordier och Domaine Saumaize-Michelin.

Pouilly-Fuissé är också en populär destination för vinturister som vill uppleva den autentiska vinproduktionen i Bourgogne. Området har en lång historia och en rik kultur, och vinodlarna välkomnar gärna besökare till sina vingårdar för att lära sig mer om produktionen av sina högkvalitativa viner.

Områdets vackra landskap och de årliga vin- och matfestivalerna som anordnas är också en viktig del av Bourgognes turistindustri, och lockar besökare från hela världen. Sammanfattningsvis är Pouilly-Fuissé ett av Bourgognes mest välrenommerade vindistrikt, känt för sin högkvalitativa Chardonnay och sin autentiska vinproduktionskultur.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du