Filtrera & anpassa

Viner från Pommard, Frankrike

När det gäller Bourgognedistriktet Pommard - inklämt som det är mellan Beaune i norr och Volnay i söder - är det är lätt att tro att distriktets viner ska gå i samma mjuka och fruktiga stil som grannarnas. Men Pommard AOP tillhör de allra tuffaste ...

Läs mer om Pommard i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Pommard


När det gäller Bourgognedistriktet Pommard - inklämt som det är mellan Beaune i norr och Volnay i söder - är det är lätt att tro att distriktets viner ska gå i samma mjuka och fruktiga stil som grannarnas. Men Pommard AOP tillhör de allra tuffaste och mest tanninrika rödvinerna i hela Bourgogne och behöver tid på sig för att mjukna. Här finns rejält med mörk frukt och kryddighet och vinerna är allt annat än lättillgängliga i sin ungdom.

Orsaken till detta hittar man som så ofta i geologin. Just här vid Pommard har marken mer lera än i Beaune och Volnay och dessutom ett större inslag av järn och mycket kalksten. Nästan allt vin som görs är rött vin på pinot noir. Här finns inga grand cru-vingårdar men väl 27 premier cru klassificerade lägen. De bästa, Les Rugiens Bas och Les Epenots, ligger på var sin sida av byn och tillhör Bourgognes mest eftersökta viner. Men minst lika viktigt som läget är namnet på vinmakaren

De övriga är: Les Rugiens-Haut, Les Petits-Épenots, Clos des Épeneaux, Les Charmots, Les Arvelets, La Platière, La Chanière, Les Pézerolles, Les Saucilles, Les Boucherottes, En Largillière, Clos de Verger, Clos de la Comaraine, La Refène, Clos Blanc, Derrière, Saint-Jean, Les Chaponnières, Les Croix Noires, Les Poutures, Le Clos Micault, Les Combes-Dessus, Les Bertins, Les Fremiers, Les Jarolières och Les Chanlins-Bas.

Så gott som allt vin är gjort på 100 procent pinot noir även om AOP-bestämmelserna tillåter upp till 15 procent av gröna druvor i mixen (chardonnay, pinot gris och pinto blanc). Premier cru-vinerna säljs antingen som Pommard Premier Cru + vingårdsnamnet AOP eller bara som Pommard Premier Cru (i det senare fallet kan de vara en blandning av vin från flera olika lägen).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du