Filtrera & anpassa

Viner från Morey-Saint-Denis, Frankrike

Tidigare lite bortglömt där det ligger inklämt mellan de mer kända Gevrey-Chambertin AOP och Chambolle-Musigny AOP i Cte de Nuits i norra Bourgogne - men idag är det få vinkännare som inte känner till Morey-Saint-Denis och dess fem grand cru- ...

Läs mer om Morey-Saint-Denis i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Morey-Saint-Denis


Tidigare lite bortglömt där det ligger inklämt mellan de mer kända Gevrey-Chambertin AOP och Chambolle-Musigny AOP i Côte de Nuits i norra Bourgogne - men idag är det få vinkännare som inte känner till Morey-Saint-Denis och dess fem grand cru-vingårdar Clos-de-la-Roche, Clos-Saint-Denis, Clos-des-Lambrays, Clos-de-Tart och Bonnes-Mares (den sistnämnda som den delar med grannen Chambolle Musigny).

Det mesta vinet som görs i Morey-Saint-Denis är rött vin på pinot noir (bara fyra procent är vitt). Standarden är mycket hög (40 av drygt 147 hektar är grand cru-lägen) och de bästa vinerna håller samma höga klass som de från dess mer berömda grannar, med massor av mörk frukt, röda bär, antydan av tryffel och med nästan lite exotiska inslag.

Jordmånen är ungefär densamma som i Gevrey-Chambertin med kalksten, lera, grus och kisel. Grand cru-vingårdarna fortsätter direkt söderut från grand cruerna i Gevrey och utmynnar i Bonnes-Mares i Chambolle-Musigny söder om Morey-Saint-Denis.

Under Morey-Saint-Denis Grand Cru AOP finns 20 mycket små premier cruer (totalt runt 33 hektar) som inte är speciellt kända även om vinerna håller mycket hög standard. Resten (omkring 60 hektar) är mark som går till ”vanlig” Morey-Saint-Denis AOP.

15 procent vita druvor får användas vid rödvinsframställning (chardonnay, pinot gris och pinot blanc). För vitt vin tillåts både chardonnay och pinot blanc. Men majoriteten rött vin är gjort på 100 procent pinot noir och så gott som allt vitt är gjort på chardonnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du