Filtrera & anpassa

Viner producerade i Colchagua Valley

Colchagua Valley är ett vindistrikt beläget i Valle Central i Chile som är känt för sina rika och smakfulla viner. Detta område är beläget cirka 130 kilometer söder om huvudstaden Santiago och sträcker sig över en yta på cirka 1000 kvadratkilometer. ...

Läs mer om Colchagua Valley i Chile
Dölj atlas

Mer om viner från Colchagua Valley


Colchagua Valley är ett vindistrikt beläget i Valle Central i Chile som är känt för sina rika och smakfulla viner. Detta område är beläget cirka 130 kilometer söder om huvudstaden Santiago och sträcker sig över en yta på cirka 1000 kvadratkilometer.

Vindistriktet Colchagua Valley är en del av den större Central Valley-regionen och har blivit en av de mest välkända vinregionerna i Chile, tack vare sin unika geografiska placering. Den omges av bergen i Anderna i öster och kustbergen i väster, vilket skapar ett idealiskt klimat för vindruvor att växa i.

Colchagua Valley har ett varmt och torrt klimat med en genomsnittlig temperatur på cirka 25 grader Celsius på sommaren. Under vintern kan temperaturen sjunka till 7 grader Celsius. Regnet faller mest under vintern, vilket gör det möjligt för druvorna att växa under sommaren när solen är starkare. Detta klimat ger druvorna en hög sockerhalt och en syrlighet som är perfekt för vinproduktion.

Vinproduktionen i Colchagua Valley har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet, men det var inte förrän på 1980-talet som den moderna vinindustrin verkligen tog fart. Vinmakarna började importera modern teknik och experimentera med nya druvsorter, vilket ledde till en explosion av nya viner som har vunnit priser på internationella tävlingar.

De mest kända druvsorterna som odlas i Colchagua Valley är Carménère, Cabernet Sauvignon, Syrah och Malbec. Dessa druvsorter är väl anpassade till det torra klimatet och jordmånen i regionen. Vinerna som produceras här är ofta kraftfulla och fruktiga med en distinkt smak av mörka frukter och en lång eftersmak.

Colchagua Valley är en populär destination för vinälskare från hela världen. Besökare kan delta i vinprovningar och rundturer på vingårdar för att upptäcka de olika vinerna och lära sig mer om regionens vinproduktion.

Sammanfattningsvis är Colchagua Valley ett vindistrikt som har vuxit snabbt och blivit en av de mest framstående vinregionerna i Chile. Det har en idealisk geografisk placering, ett gynnsamt klimat och väl anpassade druvsorter som tillsammans ger kraftfulla och smakfulla viner. Besökare kan uppleva regionens vinproduktion på nära håll genom att besöka de olika vingårdarna och delta i vinprovningar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du