Filtrera & anpassa

Viner från Yarra Valley, Australien

Yarra Valley i Victorias svala underregion Port Philip har kallats för Australiens Bourgogne och har blivit känt för sina stilfulla viner på pinot noir och chardonnay. Området har ett svalt klimat med en lång växtsäsong och topproducenterna jobbar ...

Läs mer om Yarra Valley i Australien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Yarra Valley


Yarra Valley i Victorias svala underregion Port Philip har kallats för Australiens Bourgogne och har blivit känt för sina stilfulla viner på pinot noir och chardonnay. Området har ett svalt klimat med en lång växtsäsong och topproducenterna jobbar med lägre skördeuttag än på många andra håll i Australien.

De första vinrankorna planterades på 1830-talet och redan mot slutet av 1800-talet var de berömda i Europa. Men depressionen slog hårt mot vinbönderna i Yarra. Den moderna vinhistorien tar fart på 1960- och 1970-talen då närheten till Melbourne gjorde att egendomarna i Yarra Valley blev populära utflyktsmål i en tid då smaken gick från starkviner till vanliga lätta viner igen.

Mot mitten av 1980-talet fick Yarra ännu mer publictet när James Halliday grundade Coldstream Hills 1985 och verkligen öppnade vinvärldens ögon för australiensk pinot noir. När Moët Chandon några år senare etablerade sig i området med Domaine Chandon så var succén ett faktum. Fortfarande är området mest känt för elegant och strukturerad pinot men också smakrik och balanserad chardonnay. Men missa inte heller riktigt bra cabernet, merlot och shiraz och vita viner på roussanne, marsanne, sauvignon blanc och pinot gris.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du