Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Heimark Vineyards Cabernet Sauvignon 2018
Våra kunder tycker

Heimark VineyardsCabernet Sauvignon 2018

USA, Napa Valley, 750 ml, 15%

Vingården är belägen på ett gammalt jordskred med sydvästlig sluttning och har en vulkanisk jordmån som är uppblandad med grafit. 2018 är den tredje upplagan av vinet och en årgång att minnas, det sägs vara en av de bästa i Napa Valleys historia. Vintern gav generöst men lagom mycket regn följt av e···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Stor doft av mörka bär, kryddor (lavendel, lagerblad), skog, krossade stenar och ekfat. Smaken är intensiv och koncentrerad med inslag av mörka björnbär och saltlakrits. Lång eftersmak med toner av vulkanisk sten och frisk mineralitet. 

Drickes
2023-2045
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Vinous
98p 98 p "The 2018 is outrageously delicious. Don´t miss it!"

The 2018 Cabernet Sauvignon from Heimark is unbelievably elegant, even more than it was last year. Deep, dark and racy, the 2018 possesses tremendous depth and intensity that just builds with time in the glass. Black cherry, lavender, mocha, spice and crushed rocks lend nuance to this potent Calistoga Cabernet. The 2018 is outrageously delicious. Don´t miss it!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Heimark har varit lite av en doldis fram till helt nyligen. Inte hos vinkritikerna och fansen men hos den lite bredare vinpubliken eftersom Francoise Peschon och gänget bakom egendomen fokuserat helt på att göra så bra viner som möjligt.

Den lilla produktionen (jämförs med DRCs minimala output - Heimark gör enbart 470-lådor av sin Cab) från de 5 hektaren har helt enkelt gått till den privata mailinglistan. Lägg dessutom till att 2018 endast är den tredje årgången av vinet! Familjen Heimark är norskättlingar och planterade sin vingård i Dutch Henry Canyon i Napa Valley för drygt 20 år sedan.

Platsen är belägen på den östra sidan av den historiska leden Silverado Trail. 1997 anställdes vingårdschefen Michael Wolf, vinodlaren Mary Hall Maher (Etude och Harlan Estate) och vinmakaren Tony Soter (Soter Vineyards). Arbetet i vingårdarna har från början anpassats efter naturens krafter och man har sedan start arbetet hållbart. Jorden är stening och vulkanisk och ger viner med mycket kraft och djup.

Fram till 2016 sålde familjen druvor till vinmakare och producenter i Napa och fick snabbt ett rykte om att producera druvor av världsklass. Flera 100-poängsviner har kommit från denna vingård, vilket ytterligare spädde på ryktet. Topproducenter som Araujo, Arkenstone Lail, Lewis, Moone-Tsai, Etude m fl har producerat toppviner från vingården..

2016 beslöt man alltså att börja buteljera vinet från vingården under eget namn, med en produktion av blygsamma 220 lådor (som idag är uppe på dryga 470-lådor). Numera är det Francoise Peschon som gör vinet. Hon började som lärling på Haut Brion och var under 14 år vinmakare på Araujo Estate. Nu är det Heimark och en del andra projekt som står i fokus (bl a VHR, Vine Hill Ranch, Drinkward Peschon, Matt Morris Wines och Accendo Cellars). Ett arbete som nu gjort att Vinous utsett henne till WInemaker of the Year.

https://www.heimarkvineyard.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du