Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sean Thackrey XXIV Pleiades

Sean ThackreyXXIV Pleiades

USA, Kalifornien, 750 ml, 14,5%

Det här är Sean Thackreys speciella årgångslösa blandning som görs på olika druvor som syrah, barbera, zinfandel, carignan, pinot noir, mourvèdre och grenache - och från olika årgångar och lägen. Receptet ändras år för år - och för Sean så är det lite som en kockens special. Smakmässigt ligger det n···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p 91+ p "Kryddig och komplex"

24:e upplagan (som är årgångslöst) av detta vin gör ingen besviken. Vinet bjuder på solmogen och komplex frukt, pigg syra och fint kryddiga toner från de gamla vinstockarna. Lyfta gärna på karaff någon timme.

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Sean Thackrey är en av de viktigaste personerna när det gäller mat och vin i The Bay Area i Kalifornien och han har gjort vin sedan slutet av 1970-talet. Som så många andra i USAs vinvärld har han en bakgrund i konstvärlden som föreståndare för ett galleri.

Men redan 1977 flyttade han till Bolinas och började experimentera med vin. Första kommersiella vinet släpptes 1981 - en merlot/cabernet-blend. Sedan dess har han experimenterat en mängd olika druvsorter som han hämtar från odlare i Napa Valley, Marin County och Mendocino.

Flaggskeppet är Orion - som sedan 1992 görs på druvor (mestadels syrah) från 2 hektar i vingården Rossi, St. Helena - och på druvor som planterades 1905. Alla hans viner har namn efter stjärnbilder, stjärnor och galaxer som Lyran, Cassiopeia och Andromeda. Och han har också för vana att låta druvorna till sina viner vila och börja jäsa utanför vinkällaren under stjärnorna. 

En specialitet är den årgångslösa Pleiades som görs på en mängd olika druvsorter som syrah, barbera, zinfandel, carignan, pinot noir, mourvèdre och grenache.

http://store.wine-maker.net/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du