Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sandhi Wines Rita´s Crown Chardonnay 2014

Vad tyckte du?

Sandhi Wines Rita´s Crown Chardonnay 2014

USA, California, 750 ml, 13%

Ritas Crown är ett ungt och lovande vingårdsläge från hyllade duon Rajat Parr och Sashi Moorman. Läget ligger vid högsta punkten i området och därav namnet "the Crown of Santa Rita". Jordmånen består av fossilerade snäckskal. Vinet jäses med naturliga jäststammar och genomgår malolaktisk jäsning inn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften är inbjudande med aromer av tropisk frukt, ananas, krita, smörstekt svamp, söta kryddor och apelsinblomster. Smaken är fyllig med en knivskarp syra, en stor komplexitet och balans och ett långt, fruktigt avslut.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Dina Viner
95++! "En magiskt bra chardonnay till ett riktigt fyndpris!"

"Sandhi Wines är en ny mycket lovande producent i Santa Barbara som producerar svalt odlade chardonnay- och pinot noir-viner med elegans, struktur och fin mineralitet. Favoritvinet är just nu Rita’s Crown Chardonnay som nu lanseras med årgång 2014. En magiskt bra chardonnay till ett riktigt fyndpris! Också 2015 Sandford & Benedict och 2015 Santa Barbara County Chardonnay från Sandhi är mycket köpvärda! Ung bouquet med fräsch frukt, citrus, havre, citrusskal, nya fat och mineraler. Smaken är djup, rik och fyllig med torr, solmogen frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av grapefrukt, honungspomelo, lime, lyktfrukter, nektariner, havre, våt sten, mineraler och nya fat. Ett djupt, rikt och fylligt vin med läcker syra, bra struktur och lång, elegant eftersmak. Drick 18-24."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ritas Crown är ett ungt och lovande vingårdsläge från hyllade duon Rajat Parr och Sashi Moorman. Läget ligger vid högsta punkten i området och därav namnet "the Crown of Santa Rita". Jordmånen består av fossilerade snäckskal. Vinet jäses med naturliga jäststammar och genomgår malolaktisk jäsning innan det läggs på ek. Resultatet är ett förbluffande träffsäkert vin som för tankarna till Bourgogne. Ett långt liv i vinkällaren spås för detta vin som dekanteras med fördel om man vill avnjuta det i sin ungdom.

Producenten

Sandhi är en liten småskalig producent i Santa Rita Hills i Kalifornien. Vineriet grundades av legendariske sommelieren Rajat Parr och vinmakaren Sashi Moorman. Sandhi vill representera den heliga union mellan människa, jord och ranka som krävs för att skapa de bästa vinerna. Man fokuserar främst på chardonnay och pinot noir från Santa Barbara County och vingårdslägena väljs varsamt ut för sina unika kvaliteter och personligheter. Vinerna beskrivs ofta kunna slå många stora Bourgogner i blindprovningar och visar verkligen upp den expressivitet och elegans som Kalifornien har att erbjuda.

http://sandhiwines.com/