Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully 1er Cru - La Pucelle 2020

Albert SounitRully 1er Cru - La Pucelle 2020

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 13%

”La Pucelle” 1. Cru omfattar 6,66 ha och ligger på östsluttningen strax väster om Rully. Domaine Albert Sounit har förvärvat druvor från samma odlare sedan 1993 och de odlas på ett liten parcell på 0,55 ha med vinstockar som är mer än 70 år gamla.    Jordmånen domineras av kalksten med en tunn mat···

Styckvis

439 kr

/flaskaOrd. pris 499 kr
Låda (6 st)

2 634 kr

Ord. pris 2 994 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Doften är elegant, komplex och mycket intensiv med toner av vita blommor och exotisk frukt som ananas, mango och nektariner där en bra syra ger vinet en harmonisk och mycket bra balans. Eftersmaken är lång och delikat. Dekantering rekommenderas.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Så tycker experterna

92p 91-92 p "Ett beständigt vin, lämpligt att ligga i fem till tio år.°

°Vacker energi och mineralitet, vi är i hjärtat av terroiren. Dess medfödda friskhet förför och fattonerna ger kraft. Ett beständigt vin, lämpligt att ligga i fem till tio år.° "Belle énergie et minéralité, on est au cœur du terroir. Sa fraîcheur innée séduit. Le boisé vient s’intercaler et apporter de la puissance. Un vin persistant, apte à la garde, sur cinq à dix ans."

La Revue du Vin de France

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Albert Sounit är en egendom som ligger i Rully och Buxy i Côte Chalonnaise och som producerar Crémant de Bourgogne och vita och röda viner på Aligoté, Chardonnay och Pinot Noir.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Den nuvarande Domainens hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Familjen Sounit tog över 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig négociant i området som inte ägde så mycket mark.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. 

De nya ägarna trodde stenhårt på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – och att det inte finns någon anledning till varför vinbönderna och egendomarna i Côte Chalonnaise skulle kunna producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vinkällaren”, som Knud uttrycker det.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med stora investeringar i vingårdar, vinkällare och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005. Idag är Albert Sounit en egendome med 16,5 ha vinmark och med vingårdar i Rully, Mercurey och Montagny. Dessutom har man långtidskontrakt med en mängd odlare på upp till 10 hektar i området. 

Idag buteljeras alla viner under Albert Sounit (Bernollin kommer inte att finnas kvar som egen etikett). 

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du