Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Newton Johnson Full Stop Rock 2018

Newton Johnson Full Stop Rock 2018

Sydafrika, Upper Hemel en Aarde Valley, 750 ml, 13,6%

Namnet ”Full Stop Rock” är en beskrivning av vingården. Druvorna växer på en jordmån av jup alluvial granitrik jordmån med stora stenar som tvingar rankornas rötter ner i djupet efter näring och vatten. Närheten till Atlanten och bergen ger ett svalare klimat. Druvorna skördas för hand och läggs i b ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Vinet har en fin, mörk röd färg och doften är en komplex med en fin bouquet av körsbär, björnbär, kryddor och jordiga toner. Smaken är fyllig och koncentrerad med eleganta undertoner av mineraler och en lång, silkeslen finish.

Drickes
2021-2026
Alkoholhalt
13,6%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "A pretty and refined wine with a berry, cherry and blueberry character"

A pretty and refined wine with a berry, cherry and blueberry character. Medium body, fine and silky tannins and a clean finish. A blend of syrah, grenache, and mourvedre. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet ”Full Stop Rock” är en beskrivning av vingården. Druvorna växer på en jordmån av jup alluvial granitrik jordmån med stora stenar som tvingar rankornas rötter ner i djupet efter näring och vatten. Närheten till Atlanten och bergen ger ett svalare klimat. Druvorna skördas för hand och läggs i breda lådor för att minska trycket på klasarna, de förvaras temperaturreglerat i 8º C innan de avstjälkas och jäses. En liten del får jäsa med hela klasar som har stjälkarna kvar. Musten får ligga 25 dagar med skalkontakt innan de pressas och får genomgå malolaktisk jäsning och lagring på fat. Lagring sker under 12 månader på betongägg (10%), 225 liters (38%) och 500 liters (52%) ekfat från Bourgogne (9% nya fat). Ingen klarning eller filtrering av vinet innan buteljering.

Producenten

Egendomen Newton Johnson ligger pittoreskt inte långt från havet i Övre Hemel an Aarde Valley, nära hamnstaden Hermanus i Sydafriksa Western Cape region. Den grundades av Dave Johnson och Felicity Newton år 1997. Dave Johnson har 30 års erfarenhet inom vinindustrin och även hans två bröder Bevan och Gordon arbetar också på vingården, med Gordon som vinmakare. Vingårdens unika läge på Upper Hemel an Aarde Valley (vilket betyder Himmel och jordens dal på afrikaans), där fälten ligger 2 till 8 km från havet, gör området ett av de häftigaste i Sydafrika. Det är tack vare de svala vindarna från Ishavet, som gör det möjligt att tillverka viner av världsklass med fokus på elegans och ”terroir”. Särskilt Pinot Noir och Chardonnay trivs i området, men båda Syrah och Sauvignon Blanc har också visat sig kunna ge fantastiska viner. Marken består av granit, kvarts och lera. Newon Johnson jobbar ekologiskt och de använder inte bekämpningsmedel. Vingården är känd som en av Sydafrikas bästa och Newton Johnson Family Vineyards Pinot Noir är den enda sydafrikanska Pinot Noir som har fått fem stjärnor tre år i rad av John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du