Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Camino Pinot Noir 2019

David FinlaysonCamino Pinot Noir 2019

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,5%

Camino Africana Pinot Noir Reserve är gjort på Pinot Noir, Clone 667, som planterades för två decennier sedan på Stellenbosch-berget som ett experimentblock. Ett fantastiskt exempel på vilken potential det verkligen finns för Pinot Noir i Stellenbosch med rätt klonen på den perfekta platsen och terr ···

Styckvis

309 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 854 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Fruktig ovh parfymerad doft med inslag av röda bär och örter, kryddor, grafit, tobak och choklad. Smaken är fint balanserad och mjuk men seriös i detta kryddiga och balanserade vin.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2,1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Camino Africana Pinot Noir Reserve är gjort på Pinot Noir, Clone 667, som planterades för två decennier sedan på Stellenbosch-berget som ett experimentblock. Ett fantastiskt exempel på vilken potential det verkligen finns för Pinot Noir i Stellenbosch med rätt klonen på den perfekta platsen och terroir’en.

För 2019 sorterades 1,2 ton Pinot Noir -druvor noggrant och de hela bären krossades i det 1,5 ton stora jäskaret. Efter 3 dagar med kall blötläggning och spontan jäsning, genomfördes punchdowns 4 gånger per dag i 5 dagar. 3 dagar efter jäsningen pressades druvorna försiktigt och fick så mogna ytterligare 18 månaders på två nya 300 liter Burgundy Hogshead -fat. Det färdiga vinet buteljerades med minimal filtrering och ingen fining för att bibehålla vinets fina struktur

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du