Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Camino Camino Africana Cabernet Franc 2017
Våra kunder tycker

David FinlaysonCamino Camino Africana Cabernet Franc 2017

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

Camino cabernet franc är gjort av druvor som växer på en gammal havsbotten i Helderbergbassängen. Jordmånen påminner väldigt mycket om Graves-regionen i Bordeaux. Druvorna sorterades noggrant innan jäsning i ett jäskar som tar 5 ton per jäsning. Efter 3 dagars kall blötläggning (cold soak) startade ···

Styckvis

249 kr

/flaskaOrd. pris 309 kr
Låda (6 st)

1 494 kr

Ord. pris 1 854 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Varm, klassisk doft med kryddiga aromer av röda bär och örter, kryddor, grafit, tobak och choklad. Smaken är fint balanserad och mjuk men seriös i detta kryddiga och balanserade vin.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Camino cabernet franc är gjort av druvor som växer på en gammal havsbotten i Helderbergbassängen. Jordmånen påminner väldigt mycket om Graves-regionen i Bordeaux. Druvorna sorterades noggrant innan jäsning i ett jäskar som tar 5 ton per jäsning. Efter 3 dagars kall blötläggning (cold soak) startade den spontan jäsning. Pumpover av musten genomfördes 3 gånger per dag i 14 dagar. 10 dagax jäsning följdes av en mjuk press och ytterligare 24 månaders mognad i 30% nya och 70% ett år gamla 300 liters Allier Hogshead-fat. Vinet är buteljerat med minimal filtrering för att bibehålla vinets fina struktur.

Producenten

Ännu en i familjen Finlayson att hålla ögonen på. Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. David Finlayson är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. 

Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Hans son Walter fortsatte familjetraditionen och blev två gånger utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen innan han startade upp Glen Carlou. Från 1994 fick Walter hjälp av David. David hade en gedigen bakgrund från Elsebnerg Agricultural College i Stellenbosch och hade bland annat praktiserat på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux.

2004 såld David Glen Carlou och köpte han en gård vid namn Woodland som historiskt hade varit en del av Edgebaston farm i utkanten av staden på Simonsbergs sluttningar. Och efter ett tag döptes gården om till Edgebaston. Davud sköter den dagliga skötseln av vingården och har tagit enorma kliv under de senaste åren.  

David har 29 hektar till sitt förfogande och han använder sig bara av ekologiska gödningsmedel i vingården. VIngården har blivit känd för sina otroligt prisvärda Chardonnay- och Pinot-viner, men David gör en mängd olika viner på bl a Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc och Sémillon. Vingårdens prestigevin är Cabernet Sauvignonvinet GS och en mängd druvrena viner som buteljeras under namnet Camino. 

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du