Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Delaire Graff Botmaskop 2018

Delaire GraffBotmaskop 2018

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,5%

Botmanskop är en red blend som gör av en mix av 59% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot, 8% Merlot och 3% Malbec. Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Stellebosch. Druvorna jäses hela och får under tiden en försiktig nedpressning av kappan. Det färdiga vinet mognar sedan ···

Styckvis

289 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 734 kr

Smaknotering

Bred och generös doft med toner av svarta vinbär, björnbär, kryddor och lakrits blandat med subtila toner av rostade fat.  Smaken är torr och kraftfull med en lång, elegant eftersmak och mjuka tanniner.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Botmanskop är en red blend som gör av en mix av 59% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot, 8% Merlot och 3% Malbec. Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Stellebosch. Druvorna jäses hela och får under tiden en försiktig nedpressning av kappan. Det färdiga vinet mognar sedan i 16 månader i franska ekfat, varav 50% ny ek, samtidigt som de genomgår malolaktisk jäsning.

Producenten

Delaire betyder ‘from the sky’ och namnet är tänkt att förmedla den fantastiska panoramautsikten över egendomen i Stellebosch Sydafrika. Delaire Graff som ligger vid foten av Helshoogte Mountain Pass är känd för sina höghöjdsvingårdar, utmärkta jordar och den kyliga havsbrisen. Bakom denna relativt nya vinproducent, egendomen köptes i 2003, står Graff familjen som sedan 1960 driver Graff Diamonds. Delaire Graff Estate ligger i sluttningarna av Botmaskop-bergstoppen. Cirka 20 hektar vingårdar är planterade med röda Bordeaux- och Chardonnay druvor.


Delaires ambition är att göra röda viner med stora struktur, mjuka tanniner och elegans, och vita viner med fräschör. Långa, svala vintrar och en långsam mognadssäsong ger vinmakaren Morné Vrey möjlighet att uppfylla målet. Det helt nya, toppmoderna vineriet som är baserad helt på gravitation togs i drift inför 2008 årgången och är en av orsakerna till den imponerande kvalitetshöjningen. Delaire Graff rankas som first growth av Tim Atkin i den senaste versionen av "Tim’s  2019 Cape Classification". 

https://www.delaire.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du