Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Petit Verdot

Petit Verdot är en druva som ursprungligen kommer från Bordeaux i Frankrike men har på senare tid även spridit sig till andra delar av världen som Kalifornien, Australien och Sydafrika. Den är en av de fem klassiska druvsorterna som används i ...

Läs mer om Petit Verdot
Ladda fler
Dölj atlas

Mer om vin med Petit Verdot

Petit Verdot är en druva som ursprungligen kommer från Bordeaux i Frankrike men har på senare tid även spridit sig till andra delar av världen som Kalifornien, Australien och Sydafrika. Den är en av de fem klassiska druvsorterna som används i Bordeaux-viner och är känd för att ge vinerna fyllighet, hög alkoholhalt och kraftfulla smaker.

Druvan är relativt svår att odla eftersom den behöver en varm och torr klimat med mycket solsken för att mogna fullständigt. Därför trivs den bäst i varmare regioner som södra Frankrike och Kalifornien. Den odlas också i mindre skala i andra delar av världen där klimatet är lämpligt.

Petit Verdot passar särskilt bra till kraftigare maträtter som grillat kött, stekar och vilt. Dess kraftiga smak och höga tanniner gör den till ett bra val för att matcha med rikare och kryddigare maträtter. Den kan också kombineras med starka ostar och chokladbaserade desserter.

I Bordeaux-viner används druvan ofta som en mindre komponent i blandningar med andra druvor, men i Sydafrika och andra delar av världen där den odlas som en ensam druva, kan vinerna vara mycket intensiva och fulla av smak. Vinerna från Petit Verdot är ofta mörka och djupa med smaker av mörka frukter, lakrits och tobak.

Sammanfattningsvis är Petit Verdot en kraftfull druva som trivs i varma och torra klimat och passar bra till maträtter som kräver en rik och kraftfull dryck. Vinerna från Petit Verdot är fylliga och smakrika med en intensiv smak av mörka frukter och lakrits.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du