Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Thistle & Weed Duweltje Chenin Blanc 2021

Thistle & WeedDuweltje Chenin Blanc 2021

Sydafrika, Paarl, 750 ml, 14%

Thistle and Weed är ett relativt nytt samarbete mellan de båda familjerna Terblanche och Wiid som bildades 2015, projektet leds idag av de unga talangerna Etienne Terblanche (vinodlare) och Stephanie Wiid (vinmakare), både med erfarenhet från några av Sydafrikas bästa producenter. Deras viner får åt···

Styckvis

289 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 734 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Stor yppig doft av tropiska frukter med inslag av päron, mango, papaya och ananas med tillägg av bourbon vanilj och nybakade kokostoppar. Smaken är frisk och harmonisk med fin balans och generositet. Här hittar du samma tropiska frukter som i doften med inslag av limecest samt en lång och fin eftersmak med inslag av grillad citron.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Thistle & Weed är en framstående vinproducent som är baserad i Coastal Region i Sydafrika. Deras filosofi är att odla vindruvor som är speciellt anpassade för regionens unika klimat och jordmån, för att skapa viner med karaktär och smak som är unika för området.

Deras vingårdar ligger på sluttningarna av Simonsberg-bergen, vilket ger en perfekt kombination av havsbris och bergsluft. Thistle & Weed har också ett starkt fokus på hållbarhet och är engagerade i att minska sin koldioxidavtryck och använda biodynamiska metoder för att odla sina vindruvor.

Thistle & Weed producerar ett brett utbud av viner, inklusive Chardonnay, Pinot Noir, Syrah och Cabernet Sauvignon, som alla är gjorda med omsorg och expertis. Deras viner är kända för sin fruktighet, friskhet och elegans och har vunnit flera priser både nationellt och internationellt.

Utöver att producera högkvalitativa viner har Thistle & Weed också ett starkt socialt ansvar. De stöder lokala samhällen genom att skapa arbetstillfällen och samarbeta med lokala organisationer för att främja utbildning och hälsa.

Thistle & Weed är en av de mest respekterade vinproducenterna i Coastal Region och deras viner är en oöverträffad kombination av kvalitet, smak och hållbarhet.

https://www.thistleandweed.co.za
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du