Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Cepa 21 Cepa 21 2018

Vad tyckte du?

Bodegas Cepa 21 Cepa 21 2018

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 15%

Bodegas Cepa 21 är gjord på 100% Tempranillo från vingårdarna belägna runt 800-meters höjd över havet. Druvan tempranillo som lokalt kallas tina fino Tempranillo är den röda druva som mest används för kvalitetsviner i Spanien. Namnet kommer från ordet temprana, som betyder tidig, och syftar till att ···

Styckvis

199:-

/flaskaOrd. pris 239:-
Låda (6 st)

199:-

/flaska, totalt 1 194:- Ord. pris 1 434:-
Årgång

2018

Druvor

Tempranillo

Smaknotering

För ett ungt vin är doften väldigt stor med toner av björnbär, violer, creme de cassis, örter och tobak. Smaken är karaktäristisk för Ribera men på ett fruktigt och friskt sätt med silkeslena tanniner och en finstämd mineralitet.

Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bodegas Cepa 21 är gjord på 100% Tempranillo från vingårdarna belägna runt 800-meters höjd över havet. Druvan tempranillo som lokalt kallas tina fino Tempranillo är den röda druva som mest används för kvalitetsviner i Spanien. Namnet kommer från ordet temprana, som betyder tidig, och syftar till att druvan mognar tidigt. Emilio Moro har valt att plantera tempranillokloner från sin äldsta vingård Valderramiro i dessa vingårdar. Vinet jäses under temperaturkontrollerade på rostfria ståltankar innan det slutligen lagras 12 månader på franska ekfat. Ett klassiskt uttryck är: ”Tempranillo är vår entrecôte, de övriga druvorna är salt och peppar”. Detta är ett mycket stilfull Ribera del Duero som lätt kan matchas till kraftigare rätter såsom grytor och lasagne och den fina köttbiten.

Producenten

Bakom Bodegas Cepa 21 ligger i Ribera del Duero och ägs av familjen Moro, ledd av bröderna José och Javier, som också äger den berömda Bodegas Emilio Moro. Det ambitiösa projektet bygger på den erfarenhet och know-how familjen har genom generationer, som vinodlare i Ribera del Duero. Gården är arkitektoniskt en ny minimalistisk pärla som är vackert integrerad i den rullande landskapet. De omgivande vingårdarna, som uppnår nästan 50 hektar, alla planterade med Tinto Fino, tros vara Tempranillo i sin renaste form. Fördelat mellan områdena Castrillo de Duero, Pesquera de Duero och Nava de Duero, där jordmånen innehåller lager av kalksten och lera. På Cepa 21 är ambitionen att producera moderna och subtila Ribera del Duero-viner, med massor av smak och intensiv, söt frukt. Om det är målet, bröderna José och Javier Moro redan kommit en lång väg. Cepa 21 producerar två viner, båda helt gjorda av Tinto Fino.

http://www.cepa21.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du