Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Garmón Continental Garmón Magnum 2019
Våra kunder tycker

Garmón ContinentalGarmón Magnum 2019

Spanien, Ribera del Duero, 1500 ml, 14,5%

Garmón är den smått kultförklarade Aalto-skaparen och tidigare Vega Sicilia-vinmakaren Mariano García senaste projekt. Druvorna från vingårdar i La Aguilera, Moradillo, Baños, Tubilla och Anguix som är planterade med vinrankor med en ålder på 30 till 100 år. Årgången präglas av generös nederbörd oc···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Koncentrerad och fruktig doft med tydliga toner av svarta vinbär och mullbär med kryddiga nyanser av choklad och vanilj.   Smaken är kompakt och ung med en tydlig tanninstruktur som tillsammans med den pigga syran ger vinet en bra lagringspotential och rekommendation är att låta vinet vila några år i källaren och låta det harmonisera för att sedan få visa upp sin fulla potential.

Drickes
2025-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

Tim Atkin
97p - "Eduardo García used fruit from six different villages ~ to produce the latest vintage of this world-class red"

Eduardo García used fruit from six different villages - Angus, Baños de Valdearados. La Aguilera, Moradillo, Quintanilla de Onésimo and Tubilla del Lago - to produce the latest vintage of this world-class red, blending their characters as an artist might mix a palette of colors. Spicy chalky, structured yet refined, with haunting perfume, subtle oak, enviable, energy and poise and the concentration to age.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Garmón Continental fullbordar García-familjens trilogi med viner och vingårdar i Duero-dalen som utöver Garmón består av Mauro (Tudela de Duero) och San Román (Toro). Det mycket spännande och exklusiva familjedrivna projektet baseras på vingårdar som har tempranillo eller tino fino som de primära druvorna samt att produktionen inte kommer att överstiga 80 000 flaskor per år.

 

Den första årgangen av Garmón producerades av skörden 2014 och kommer enbart från särskilt utvalda vinstockar som är mellan 40 och 80 år gamla, odlade på små gårdar i fyra byar belägna i de östra delarna av Ribera del Duero: Baños, Tubilla och La Aguilera på höger bredd av floden, Moradillo på vänster sida.

 

Höjden på 850 till 1 000 meter tillför gör att druvorna mognar långsamt vilket tillsammans att de växer i jordar som främst består av kalkrik lerjord och grus ger viner med spänst, fräschör och djup.

https://www.garmoncontinental.com/en/index.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du