Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cims de Porrera VI DE VILA PORRERA TINTO, Priorat 2013

Vad tyckte du?

Cims de Porrera VI DE VILA PORRERA TINTO, Priorat 2013

Spanien, Priorat, 750 ml, 14,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2013

Druvor

Cariñena, Garnacha

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Cims betyder bergstopp på katalanska och den här producentens vingårdar klättrar verkligen djärvt i de branta, steniga sluttningarna ovanför byn Porrera, i hjärtat av det lilla vinområdet Priorato. Här i en vresig natur bara några mil från Barcelona, skapas toppviner från stockar som verkligen fått kämpa för tillvaron. Den svarta skifferjorden i de karga, branta, steniga sluttningarna är extremt näringsfattig och det faller mycket sparsamt med regn. Skördeuttaget är därför mycket lågt, men koncentrationen i druvorna desto större. Cims de Porrera grundades 1996 av Josep Lluis Pérez, som tillhörde en av de fem pionjärfamiljer som på 1980-talet återupptäckte områdets gamla vintraditioner. Det unika med Cims de Porreras viner är att de så totalt domineras av den ursprungliga, lokala druvsorten cariñena. Man odlar dock även de andra fyra druvsorter som är tillåtna i Priorato: garnacha, cabernet sauvignon, merlot och syrah. I dag är det grundarens enologutbildade son Adria Pérez som står för vinmakeriet. Han gör bara två viner, Cims de Porrera och Solanes. Det förstnämnda är flaggskeppet, ett vin som bara görs i goda årgångar och som är unikt genom att andelen cariñena är så hög som 85-90 procent. I motsats till många andra Prioratoproducenter föredrar han cariñenan framför den fruktiga, men mycket lättare garnachadruvan. Egendomen omfattar cirka 60 hektar vingårdar som bara ger 100 000 liter vin om året, vilket beror på det extremt låga skördeuttaget. I några av vingårdarna skördar man så lite som ett kvarts kilo druvor per planta! Det är nyckeln till att Cims de Porreras viner är så koncentrerade och så välstrukturerade.
www.porrera.org