Filtrera & anpassa

Viner från Carinena

Cariena är en av de mest odlade druvsorterna i Spanien, som traditionellt har använts för att göra röda viner. Den är känd för sin förmåga att odla i tuffa förhållanden, vilket har gjort den till en populär druva för vinodling i områden med hög höjd ...

Läs mer om Cariñena
Dölj atlas

Mer om vin med Cariñena

Cariñena är en av de mest odlade druvsorterna i Spanien, som traditionellt har använts för att göra röda viner. Den är känd för sin förmåga att odla i tuffa förhållanden, vilket har gjort den till en populär druva för vinodling i områden med hög höjd och torr klimat.

Cariñena-vinrankorna växer vanligtvis i regionen med samma namn, som ligger i norra Spanien, strax söder om Pyrenéerna. Området är känt för sin steniga jordmån och sitt torra klimat, vilket ger vinerna en unik karaktär och smak. Cariñena används ofta i blandningar, men det finns också många kvalitetsviner som är gjorda uteslutande av denna druva.

Cariñena-viner är generellt robusta och kraftfulla, med hög alkoholhalt och en fruktig smak med toner av mörka bär, kryddor och en viss tannin. De är utmärkta val för att para ihop med kraftfulla rätter som grillat kött, stekar och grytor. Cariñena fungerar också bra med kryddstarka maträtter, som exempelvis mexikansk eller indisk mat.

Utöver sin popularitet som vinstock, har Cariñena även använts för att göra vinäger. Vinägern har en kraftfull och syrlig smak, vilket gör den till en utmärkt ingrediens i många maträtter. Vinägern passar bra till dressingar, marinader och såser, och används ofta i medelhavsköket.

Sammanfattningsvis är Cariñena en populär druva som växer i tuffa förhållanden i norra Spanien. Dess robusta smakprofil passar utmärkt till kraftfulla och kryddstarka maträtter, medan dess vinägervariant fungerar som en utmärkt ingrediens i medelhavsköket.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du