Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Terroir al Limit Priorat Blanco Terra de Cuques 2015

Vad tyckte du?

Terroir al Limit Priorat Blanco Terra de Cuques 2015

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 13%

Äntligen senaste årgången från spännande Terroir al Limit. Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina dr ···

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (12 st)

439:-

/flaska, totalt 5 268:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2015

Druvor

Pedro Ximénez, Muscat d´Alexandrie

Smaknotering

Doften är ännu ung med toner av gul tropisk frukt, citron, krita, våta stenar, flinta och örter. Smaken är torr, frisk, medelfyllig och intensivt fruktig med en liten fetma och oljighet. Lång, läcker, smakrik och fräsch avslutning. Lätt reduktiv inledning - vinet mår bra av dekantering.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "This whole berry-fermented white made with Pedro Ximénez and muscat is pretty stunning."

"This whole berry-fermented white made with Pedro Ximénez and muscat is pretty stunning. No wood. Full body, fresh and phenolic. Very serious and stylish. Drink now."

Livets Goda
93 p "Egensinnigt, personligt vin med stora förtjänster!"

"Kanderad citrus, grapefrukt, apelsin och mogen frukt med osande kalkstensmineralitet. Ett robust, mustigt vin som samtidigt är kryddigt, svalt och elegant med silkig tanninstruktur och rik fruktighet. Överlag en syrligt, aptitretande fräschör och kraft i avslut med bibehållen frukt. Egensinnigt, personligt vin med stora förtjänster!"

WineAdvocate
91+ p "Tasty, and very persistent."

"As it had been in bottle for one and a half months, I also tasted the white 2015 Terra de Cuques, the same blend of 90% Pedro Ximenez from Porrera balanced with Moscatel from Molar, fermented with skins and stems for ten days and matured in tank for 16 months. The year could have been a little bit warmer, more in line with the 2009, so Dominik harvested early, resulting in a wine with more acidity than 2014. It is a little cloudy and lighter colored than the 2014. It has a flinty minerality, maybe a little reductive-cum-smoky nose, and it opens up with some time in the glass. Surprisingly enough the wine is fresher and has more tension than the 2014. There is a pleasant bitterness in the finish that combines nicely with the austere minerality. Tasty, and very persistent. This is a wine that calls for food. Volumes keep growing, 16,868 bottles were produced in 2015."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen senaste årgången från spännande Terroir al Limit. Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina druvor tidigt, jobbar inte med kraftig extrahering och undviker helt nya fat. Vinet görs på den klassiska druvan pedro ximénez, som normalt förknippas med de söta starkvinerna från Jerez. Här i Priorat gör Terroir al Limit däremot ett intensivt och friskt vin på druvan. Dessutom blandar de i lite tidigt skördad moscatel de Alejandría för att uppnå en mild kryddighet. Vinet lagras i 16 månader gamla fat på  500 liter. Terra de Cuques kan översättas med "Insekternas jord" och har fått sitt namn efter de eldflugor som lyser upp vingårdens landskap nattetid. Eldflugor är extremt känsliga för kemiska föroreningar och deras närvaro indikerar hur hälsosam miljön är i vingården.

Producenten

Egendomen drivs av Dominik Huber som efter att ha lärt känna vår favoritproducent från Sydafrika, Eben Sadie, bestämde sig för att starta ett gemensamt projekt i Priorat. Fokus låg på att visa upp en annan sidan av regionen än sen skörd, kraftig extrahering och fathantering - istället ville de behålla druvornas fräschör, hålla nere alkoholhalten och låta frukten få visa upp sig genom att lagras på stora, gamla fat. Uttryck som "Det nya Spanien" och "det nya Priorat" har snart hörts till leda, men få visar upp ett så bra och intressant resultat som Terroir al Limit när de väljer att göra vin på ett helt annat sätt än vad vi så länge förknippat med regionen. Naturligt jordbruk och varsam vinmakning ger helt enkelt lättare och renare viner.