Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Clos Erasmus - Clos i Terrasses Laurel Magnum 2017

Vad tyckte du?

Clos Erasmus - Clos i Terrasses Laurel Magnum 2017

Ekologisk

Spanien, Priorat, 1500 ml, 15%

Fermentationen sker i ekfat, betongägg och amforor följt av lagring under 16-18 månader på en kombination av 20 hl franska ekfat, neutrala 225 l franska ekfat och i leramforor.

Styckvis

899:-

/flaska
Låda (2 st)

899:-

/flaska, totalt 1 798:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha

Smaknotering

Stor fruktig och kryddig doft med inslag av hallon, blåbär och örter. Smaken är frisk, fruktig och fyllig med generösa toner av blåbär, mogna plommon och körsbär tillsammans med kryddiga och florala nyanser av fat, blyerts och viol.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
95 p "There is a peachy, soft, approachable quality here that I like very much."

The 2017 Laurel is a blend of the younger vines, some barrels that were declassified from Clos Erasmus and the remaining Cabernet Sauvignon, and in the low-yielding and dry 2017 vintage, it´s 70% Garnacha, 20% Syrah and 10% Cabernet Sauvignon, with 15% alcohol. The wine fermented mostly in concrete and oak vats with indigenous yeasts and matured in a combination of oak vats, concrete, used barriques and amphorae for 16 months. They produce this to be approachable from the moment it´s released. The 2017s feel very aromatic, open, expressive and young, quite primary, tender and juicy and surprisingly fresh for a dry, warm year that resulted in a very early harvest. There is a peachy, soft, approachable quality here that I like very much. Surprisingly enough, winemaker and proprietor Daphne Glorian sees reminiscences of the 2013s in the 2017s, and I have to agree. Different from 2016, but at the same quality level. 19,126 bottles were filled in May 2019.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar till smakrika rätter av nöt, småvilt, fågel och vegetariskt.

Vinet

Fermentationen sker i ekfat, betongägg och amforor följt av lagring under 16-18 månader på en kombination av 20 hl franska ekfat, neutrala 225 l franska ekfat och i leramforor.

Producenten

Clos Erasmus skapades av Daphne Glorian, en vinälskare och passionerad perfektionist som är gift med den amerikanske vinimportören Eric Solomon. Hon köpte fyra branta, terrasserade vingårdar och skapade Clos Erasmus år 1990.

Vinerna producerades från början i Alvaro Palacios källare, men när hans nya, toppmoderna vineri stod klart tog hon över de gamla lokalerna. Sedan 1994 producerar hon också ett andravin, Laurel. Hon ändrade då också företagets namn till Clos i Terrasses. De båda vinerna görs i synnerligen begränsade volymer som säljs i endast tre länder, USA, Schweiz och Sverige.

http://www.closerasmus.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du