Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nervi – Conterno Gattinara 2019

Nervi – ConternoGattinara 2019

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Cantine Nervis Gattinara görs av druvor från egendomens fyra olika crus. De mesta av druvorna kommer från Garavoglie och Casacce som toppas upp med lite druvor från Gattinaras främsta vingårdslägen, Molsino och Valferana. Vinmakningen är traditionell med en maceration på 2-3 veckor och lagring i 30 ···

Styckvis

995 kr

/flaskaOrd. pris 1 195 kr
Låda (6 st)

5 970 kr

Ord. pris 7 170 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor ung dofta av röda bär, rosor, tjära och thé. Smaken är ung och stram med fina toner av röda bär, kryddor och rosor. Smaken är lång och stram men backas upp av underbar frukt och fina syror. Lång härlig eftersmak. 

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "Starts out vibrant and solidifies as firm tannins emerge on the long finish. Shows fine resonance and clarity."

"Aromatic, this red reveals cherry, raspberry, white pepper and mineral aromas and flavors. Starts out vibrant and solidifies as firm tannins emerge on the long finish. Shows fine resonance and clarity. Best from 2024 through 2037. 2,292 cases made."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

När en av de bästa och mest respekterade vinproducenterna i Barolo gör gemensam sak med den den äldsta verksamma producenten i Gattinara - ja då resultatet förstås enastående. 

Det var 2018 som Roberto Conterna (från Giacomo Conterno) köpte Nervi som grundades av Luigi Nervi 1906. 2011 såldes Nervi till ett gäng norska investerare med Barolokännaren Erling Astrup i spetsen. Erling är en nära vän till Roberto och när norrmännen skulle sälja så ville de helst att köparen skulle vara någon som kunde uppskatta historien och potentialen hos några av Gattinaras bästa vingårdar - och Roberto var inte sen att hoppa på. 

Egendomen består av 28,5 hektar vingårdar på Gattinaras vulkanrika sluttningar inklusive några av de bästa i Gattinara som Molsino och Valferana samt Garavoglie och Casacce, vilka alla är historiska crus i Gattinara. Omnämnanden av Molsino i stadsregister går så långt tillbaka som 1471 och Valferana omnämns redan 1231!

Idag gör man två single crus från Molsinos sydsluttande amfiteater och Valferanas öppna västsluttande vingårdar samt en blend från alla fyra cru-lägena. Man gör även rosato som är en blandning av Nebbiolo och Uva Rare. 

De röda vinerna görs uteslutande på nebbiolo och med klassiska traditionella metoder som lång maceration och lagring på stora fat av slavonsk ek. De har alltid varit bland de bästa i Gattinara men har nått nya höjder sedan Roberto Conterno tog över. Det här är viner som kombinerar Nebbiolos fantastiska parfym med ett utryck som är elegant och finessrikt och som också har den där fantastiska ryggraden som vi förknippar med Nebbiolo från Gattinara. 

https://www.nervicantine.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du