Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Celler de Capcanes Mas Picosa 2017

Vad tyckte du?

Celler de Capcanes Mas Picosa 2017

Ekologisk

Spanien, Montsant, 750 ml, 14,5%

Från ”Årets kvinnliga vinmakare 2018” enligt Selection Das Genussmagazin, Anna Rovira, kommer denna mycket spännande cuvée från relativt okända regionen DO Montsant som ligger intill DO Priorat. Mas Picosa är en blend av ekologiskt odlade druvor: 30% syrah, 30% grenache, 25% cabernet sauvignon, 10% ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Carignan, Syrah, Garnacha

Smaknotering

Ett stort vin med toner av mörka bär, choklad, crème de cassis, lakrits och kryddor. Fylligt med koncentrerad frukt och en lång generös eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Delicious now."

"Very dark nose with tons of black cherries and plums plus a hint of bitter chocolate, but a freshness that pulls you into the powerful and quite concentrated palate, where the generous, soft tannins are beautifully integrated. Long, powdery finish. Delicious now, but should hold through at least 2024."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från ”Årets kvinnliga vinmakare 2018” enligt Selection Das Genussmagazin, Anna Rovira, kommer denna mycket spännande cuvée från relativt okända regionen DO Montsant som ligger intill DO Priorat. Mas Picosa är en blend av ekologiskt odlade druvor: 30% syrah, 30% grenache, 25% cabernet sauvignon, 10% tempranillo och 5% carignan (lokalt kallad samsó) från några av gårdens yngre rankor (8-40 år gamla). De olika druvsorterna vinifieras separat och får macereras i 8-10 dagar. Vinet lagras på rostfria ståltankar i fem månader tillsammans med sin jästfällning. Det ger ett generöst fruktdrivet vin som passar utmärkt att dricka i sin ungdom och under kommande 3 år. Matcha till lamm, kyckling, grillen, kryddiga korvar, stuvningar och gratänger och till hårdost.



Producenten

Capçanes är namnet på en liten by i Montsant, undangömd i Priorats kulliga landskap. Områdets historia är lång och sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet. Innan Phylloxerans framfart under 1800-talet slut var området tätt planterat med vinrankor. Efter förödelsen valde många av byborna att flytta till Spaniens storstäder och av den ursprungliga befolkningen på 2.500 bybor återstod endast 400. Enbart en femtedel av de gamla vingårdsmarkerna planterades på nytt och många av dessa vingårdar med gamla rankor finns kvar än idag. År 1933 valde de små vinbönderna i byn att gå samman till ett kooperativ för att kunna stå sig i den nationella konkurrensen - Celler de Capçanes bildades. Plötslig kunde Capçanes producera stora volymer som såldes i bulk. Under de kommande 50 åren anslöt sig allt fler familjer och man byggde tillsammans upp ett rykte som ”modesta, stabila och pålitliga men lite tråkiga”. Kooperativet vinifierade vid det här laget merparten av byns hela produktion.

Efter Francos död och slutet på hans diktatorskap år 1975 öppnade sig Spanien mot resten av Europa och man blev en del av den europeiska gemenskapen och EU. Nya tekniker och faciliteter introducerades till Spaniens vinbönder och de återhållsamma Capçanes blev snabbt omoderna. Mellan 1985 och 1995 var vineriet i princip en sovande Törnrosa eftersom deras bulkviner inte hade någon efterfrågan. Långsamt började man inse att någonting behövde göras. Man övergav bulkvinerna och började fokusera på högre kvalitet. Plötsligt ville allt fler stora vinerier köpa deras druvor. Den stora vändningen kom 1995 då Barcelonas judiska församling vände sig till Capçanes för att skapa ett koshervin enligt den strikta Lo Mevushal-metoden. Vinet blev en enorm och oväntat succé världen över och dubbades snabbt till ”Spaniens bästa Koshervin”. Uppmärksamheten fick internationella importörer att få upp ögonen för Capçanes och deras övriga viner. Plötsligt fanns resurser att skapa fler högklassiga cuvéer och Capçanes gick från att vara bortglömda till att bli Spaniens ambassadör utåt för regionen Montsant (en DO som skapades år 2000). Än idag ses de som en referens för hur kvalitetsvin från Montsant skall smaka.

På Cellar de Capçanes finns idag två vinmakare; dels Anna Rovira som är en ung, talangfull vinmakare och vitikulturist och dels Jürgen Wagner som med sina studier vid Geisenheim och University of Tarragona bidrar med erfarenhet vid blendningen av vinerna.

http://www.cellercapcanes.com/en