Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Baron Oloroso Micaela Sherry

Vad tyckte du?

Bodegas Baron Oloroso Micaela Sherry

Spanien, Jerez, 750 ml, 17,5%

För första gången på Winefinder i liten allokering - torr och ljuvlig sherry när den är som bäst! Micaela-serien kommer från ”yngre rankor” (20-60 år) och representerar en fruktdriven och drickvänlig stil. Namnet Micaela kommer från vinmakaren Enriques farmor. Druvorna fortifieras till 17,5 % alkoho ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Palomino

Smaknotering

En stor, kraftfull doft med med toner av rostade nötter, ved, rancio-toner, apelsinskal, mandlar och hasselnöt. Smaken är helt torr med en stor komplexitet, balans och stiltypisk fräschör. En fantastiskt sherry-upplevelse!

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
17,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
90++ p "Ett djupt, rikt och fylligt vin med nötiga, rostade toner."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med nötiga, rostade toner, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, valnötter, sälta, blommor och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För första gången på Winefinder i liten allokering - torr och ljuvlig sherry när den är som bäst! Micaela-serien kommer från ”yngre rankor” (20-60 år) och representerar en fruktdriven och drickvänlig stil. Namnet Micaela kommer från vinmakaren Enriques farmor. Druvorna fortifieras till 17,5 % alkohol efter jäsningen och för därefter vila i ungefär fem år utan flor på så kallad Solera (en typ av fatlagring där en stor mängd ekfat är sammankopplade - man häller på den unga sherryn från årets skörd i de översta faten och tappar den äldre sherryn som skall buteljeras ur de fat som befinner sig längst ned i soleran. På detta sätt får man en komplex blandning av årgångar och en jämn kvalitet). Frånvaron av det skyddande jästtäcket (flor) gör att sherryn genomgår en full oxidering. En Oloroso-sherry karaktäriseras av sin fylligt, nötiga och oxiderade karaktär och sin fina förmåga att matchas med mat - matcha till Ibericogris, Boeuf Bourguignon, viltkött, parmesanost eller Coq au Vin för att nämna några möjligheter. Missa inte denna!

Producenten

Bodegas Baron har en historia som dateras bak till 1805 (deras äldsta Solera har dock spår av över 400 år gammalt vin i sig). Bodegans nuvarande ägare tog över 1985 då den köptes av dagens vinmakare, Enrique Perez’s, farfar. Farfaderns livshistoria är en saga i sig självt - hans lokala smeknamn var Xixarito (namnet betyder Lilla Ärtan och tillkom för att han under en period bara hade råd att äta ärtor). Xixarito växte upp som en fattig föräldralös pojke. Han hankade sig fram på småjobb med en hemlig dröm om att en dag få göra sherry. I vuxen ålder började han göra sig pengar på att återvinna järn från skrotupplag och han sågs lite som byns tiggare. När järnindustrin började ta fart vände hans lycka och för pengarna han tjänade köpte han bodegan - till byfolkets stora förvåning. Idag drivs bodegan av barbarnet Enrique. Man äger 30 hektar på Albariza-jordmån utanför Sanlucár de Barrameda. Till skillnad från många andra sherryproducenter som köper färdig must, gör man på Bodegas Baron allt själva - från vingård till viner.

http://bodegasbaron.es/en/