Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Burmester Tawny Port Colheita 1981

Vad tyckte du?

Burmester Tawny Port Colheita 1981

Portugal, Porto, 750 ml, 20%

Vill du ha mogna viner?  En perfekt present till dig själv eller en vinintresserad vän. Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur mång ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

1981

Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz

Smaknotering

Stor doft av torkad frukt, citrus, kryddor, nötter och muscovadosocker. Fyllig intensiv och koncentrerad smak av torkad frukt, citrus, rostade nötter och choklad. Inslag av muscovadosocker och kryddor. Utvecklad, komplex, koncentrerad och härligt intensiv. 

Drickes
2019-2041
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Sockerhalt
100 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Livets Goda
96 p "Inbjudande doft och ännu mer förförisk smak!"

Inbjudande doft och ännu mer förförisk smak! Nötig, karamelliserad körsbärston, hasselnötter, syrlig fräschör, balanserad, komplex och elegant. Ett vin att dela med sin käraste eller sin bäste vän, som kanske är din käraste?

Portvin.nu
18,5/20 p "Solid och läcker"

Mjukt runt och välbyggt med polerad sirapssmak. Friska pomeranstoner och fin balanserad syra. Solid och läcker, frisk och härlig och överraskande ungdomlig.

Finansbureauet
6/6 p "Ett mycket imponerande och komplext portvin"

Ett mycket imponerande och komplext portvin med både ålder och ungdom. Bärnstensfärgad med flott och intensivt doftande näsa med inslag av florsocker och en mjuk och krämig smak med inslag av marsipan och torkade aprikoser. En ganska överlägsen vinnare i vårt test!.

Vinhulen
92 p "Precist harmoniskt och välbalanserat"

Ljust brun med orange ton. Doften innehåller torkad frukt, blommor och brunt farinsocker tillsammans med lite citrus. Smaken är söt, fyllig och rund med citrus, torkad frukt, brunt farinsocker och blommor. Ett harmoniskt vin med en bra kropp - precist harmoniskt och välbalanserat.

Vinforum.dk
93 p "Ett fylligt vin med mogen frukt"

Orangebrun färg. Mycket rostad i näsan med nötter, kryddor och marsipan. Ett fylligt vin med mogen frukt och en lån läcker nötsötma, lite kryddor och en fin rostad avslutning.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vill du ha mogna viner?  En perfekt present till dig själv eller en vinintresserad vän. Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. För den som uppskattar cigarr är också portvinet en uppskattad kamrat. Burmester ha specialiserat sig på långlagrade portviner. Deras Tawny Port Colheita 1981 är en årgångsbaserad Tawny Port som lagrats på fat i årtionden innan den buteljerades. En öppnad flaska håller i 2-3 veckor, ibland längre om det förvaras kallt. En riktigt stor upplevelse!

Producenten

Burmester grundades 1750 och är därmed ett av de äldsta portvinshusen. Burmester har alltid stått för traditionell portvinsproduktion, men man har också experimenterat med moderna produktionsmetoder. År 2005 blev Burmester en del av Sogevinus Fine Wines, som har som mål att vara den ledande aktören inom portvin och bordsvin i Portugal. Koncernen äger för närvarande 5 olika portvinshus varav Burmesters kvalitet är spjutspetsen. Sogevinus Fine Wines är marknadsledande inom Tawny-genren, en position som man via nya investeringar vill förstärka ytterligare.

Burmester har etablerat sig som en kvalitetspionjär i Porto under många år och var det första portvinshuset som tog en Late Bottled Vintage (LBV) till marknaden 1964. Man förfogar över flera av de allra bästa vingårdarna längs floden Douro. Vinerna lagras i de stora historiska källarna i Vila Nova de Gaia, där det finns utrymme för 3 000 000 liter portvin. Burmester har också något som väldigt få portvinshus har - ett lager (om än mycket begränsat) av mycket gamla Colheitaviner från 1800-talet.

http://www.burmester.pt/en/vinho/vinho.htm