Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fuchs und Hase Pet Nat Vol. 2 2017

Vad tyckte du?

Fuchs und Hase Pet Nat Vol. 2 2017

Österrike, Kamptal, 750 ml, 11%

Fuchs und Hases vackra ”Volym 2” är en så kallad PétNat - som är en förkortning för "pétillant naturel" men i folkmun närmast kan beskrivas som ett mousserande naturvin. Metoden kallas ibland också methode ancestral och går ut på att man buteljerar vinet innan det jäst klart och därför blir slutprod ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Grüner Veltliner, Muscat à Petits Grains

Smaknotering

Mousserande naturvin med en doft som har inslag av guava, jordgubbar, rosenblad och te. I gommen hittar vi även tydliga inslag av citrus/lemon curd, apelsinolja och örter. Matcha till charkuterier, feta fiskar, färskostar.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
90++ p "Ett ungt, friskt mousserande vin med fräsch frukt."

"Ett ungt, friskt mousserande vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, äpple, pomelo, våt sten, nymalet mjöl, sälta och mineraler. Drick 18-21."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fuchs und Hases vackra ”Volym 2” är en så kallad PétNat - som är en förkortning för "pétillant naturel" men i folkmun närmast kan beskrivas som ett mousserande naturvin. Metoden kallas ibland också methode ancestral och går ut på att man buteljerar vinet innan det jäst klart och därför blir slutprodukten både mousserande och lite grumlig. Vinet är gjort på en blandning av 80 procent grüner veltliner och 20 procent muscat blanc à petits grains. Efter skörd fick druvorna spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i ca en vecka tillsammans med skalen. Efter första jäsning avlägsnades skalen och vinet buteljerades och en andra jäsning kunde påbörjas. Efter ca 18 månader på flaska är vinet klart för försäljning. Ingen degorgering, ingen filtrering, ingen klarning och inget svavel tillsatt i processen. PétNat har varit lite av de senaste årens stora succé på några av vinvärldens bästa och coolaste vinbarer och restauranger. Enklare än en champagne men ofta med en så saftig och oemotståndlig frukt att fransmännen kallar det för vin de soif - viner för att släcka törsten med. Framförallt till mat. Passar utmärkt till det nya nordiska köket med lokala grönsaker, fisk och lättare kötträtter.Producenten

Fuchs und Hase är ett samarbete mellan producenterna Jurtschitsch och Arndorfer i Kamptal, Österrike. Man gör uteslutande naturliga mousserande viner, så kallat PetNat. När projektet drog igång för några år sedan var man den första producenten i större skala som gjorde den här typen av vin i Österrike. Responsen har varit enorm, framförallt på hemmaplan där man i dag hittar PetNat från Fuchs & Hase på samtliga michelinkrogar i landet.