Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ca la Bionda Valpolicella Classico 2021

Ca la BiondaValpolicella Classico 2021

Ekologisk

Italien, Veneto, 750 ml, 13,5%

Druvorna till denna ekologiska kommer från sluttningar belägna i den¨ klassiska¨ Valpolicella delen av regionen. Vinet lagras inte på träfat eftersom man vill bevara vinets fruktiga friskhet och intensitet. Ett vin anpassat till det stora utbudet av italiensk mat från pasta till kötträtter. 70% Corv···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Fruktig doft och smak med toner av körsbär, svarta vinbär och örter. Kroppen är medelfyllig med en fräsch syra, mjuka tanniner och med ett generöst och fruktigt avslut.

Drickes
2022-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

Vinous
90p 90 p "Remarkably pretty in the glass"

Remarkably pretty in the glass, the 2021 Valpolicella Classico tempts the senses with a whiff of crushed stone before evolving into an aromatic blend of violets, lavender and blackberry. This is softly textured and quite mineral in style, with a beautiful purity of fruit and rosy inner florals. The 2021 finishes classically dry with gentle tannins that add lovely punctuation.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Ca la Bionda är en familjeägd vinproducent som ligger i hjärtat av Valpolicella i Veneto-regionen i norra Italien. Vinproducenten grundades på 1900-talet och har varit i familjens ägo i fyra generationer. Ca la Bionda är känd för att producera högkvalitativa viner som representerar regionens unika karaktär och terroir.

Ca la Biondas filosofi är att odla druvor på ett hållbart sätt och låta naturen ta hand om vinodlingen. Vinmakarna arbetar enligt biodynamiska principer, vilket innebär att de använder naturliga metoder för att hålla jorden och druvorna friska. Ca la Bionda producerar en rad olika viner, inklusive Amarone, Valpolicella Ripasso och Soave.

Företagets Amarone-viner är särskilt kända för sin kraftfulla smak och doft. Vinerna är gjorda på druvor som torkas i minst tre månader innan de pressas och jäses. Resultatet är en rik och kraftfull vin med hög alkoholhalt och en lång eftersmak.

Ca la Bionda har också fått erkännande för sin Valpolicella Ripasso, en vin som är gjord genom att återbehandla druvorna på Amarone-skalen. Vinet är fylligt och fruktigt, med mjuka tanniner och en balanserad syra.

Företaget strävar efter att skapa viner med en tydlig karaktär och terroir. Genom att använda traditionella metoder och hållbar odling, lyckas Ca la Bionda skapa viner som är unika för regionen och som uttrycker sin karaktär på ett autentiskt sätt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du