Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli DoBaLa - 3 Klassiker från Piemonte
Våra kunder tycker

Carlo Revello & FigliDoBaLa - 3 Klassiker från Piemonte

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Carlo Revello är en av de hetaste producenterna i Barolo och La Morra. Egendomen bildades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen Fratelli Revelli (vingårdar och allt) för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem.   Vi har till···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Dolcetto d´Alba 2021, 14% (2 flaskor)

Fruktig doft med toner av körsbär, blåbär och örter. Smaken är otroligt fräsch med en örtig bärighet (röda och mörka bär) och med en fin balans mellan och smakkomponenterna. Det här är Carlo Revellos lättaste och fräschaste vin som gjort för pasta och pizza.

 

 

Barbera d´Alba Superiore 2020, 15% (2 flaskor)

Stor komplex doft av mörka bär (blåbär, mörka körsbär, plommon), kryddor, salmiak och lite bondgård samt ett nyanserat inslag av ekfat. Smaken är medelfyllig och komplex i den djupare Barberastilen utan att för den delen vara dominerad av fat. Här är det istället den mörka frukten och kryddorna som står i förgrunden. Lång välbalanserad eftersmak. Kan drickas nu eller lagras i 3-5 år.

 

 

Langhe Nebbiolo 2021, 14% (2 flaskor)

Doften bjuder på tydligt fruktiga och kryddiga toner av bigarråer, skogshallon, örter och kanel med en fin nyans av rosor.

I smaken så bäddas det som hittades i doften in av en medelfyllig kropp med karaktäristiskt tydliga tanniner och en generös fruktighet där det i eftersmaken även dyker upp nyanser av kakao och anis. En läcker nebbiolo som kan drickas redan nu men lätt klarar en fem års lagring.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92p "Piemontes tre viktigaste druvor från en av de bästa i Barolo."

"Dolcetto, Barbera och Nebbiolo är utan tvekan de tre viktigaste druvorna i Piemonte och Barolo. Här får du två flaskor av varje druvsort och från en av de absolut bästa i La Morra, Barolo - Carlo Revello. Här finns Dolcetto som ger friska och fruktiga viner som man gärna dricker till vardags i La Morra (pizza, hamburgare, pasta). Här finns Barbera som ger lite kraftigare och mörkare viner som passar utmärkt till till lite mer smakrika rätter. Och slutligen två flaskor Langhe Nebbiolo - druvsorten som är kungen av Piemonte och som ger otroligt väldoftande och strukturerade viner som är perfekta till helgens köttbit."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du