Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nino Franco VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE Brut

Vad tyckte du?

Nino Franco VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE Brut

Italien, Veneto, 750 ml, 12%

Prosecco är hetare än någonsin och här är en av de absolut bästa. Vi har letat upp vinet som toppar James Sucklings Proseccolista 2015! Nino Franco är en av de äldsta firmorna i Valdobbiadene i Venetien och fokuserar på kvalitet framför kvantitet. Nino Franco Brut är gjort på 100 procent glera (som ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Prosecco/Glera

Smaknotering

Stor fruktig doft av citrus och äpplen. Smaken är frisk och fräscht läskande med inslag av äpplen, päron och citrus. Vinet är torrt, krämigt och fräscht med en lång härlig eftersmak. 

Drickes
2015-2017
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Full-bodied, tight and compacted."

"A very dry and balanced Prosecco with sliced lemon and apple aromas and flavors. Full-bodied, tight and compacted. Beautiful sliced white peach too. Creamy texture. Delicious aperitif or with food. Drink now."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Prosecco är hetare än någonsin och här är en av de absolut bästa. Vi har letat upp vinet som toppar James Sucklings Proseccolista 2015!

Nino Franco är en av de äldsta firmorna i Valdobbiadene i Venetien och fokuserar på kvalitet framför kvantitet. Nino Franco Brut är gjort på 100 procent glera (som också kallas för prosecco) genom en andra jäsning på tankar - den så kallade cuve close-metoden. Vinet är torrt friskt och läskande med fin citrus-, äppel. och päronfrukt och enligt egendomen själv en perfekt match till risotto. 

Producenten

Nino Franco grundades 1919 i Vadlobbiadene i Veneto eller Venetien i nordöstra Italien av Antino Franco. Vingården är en av de äldsta i området. Det var Antinos son Nino och dennes son Primo (den nuvarande ägaren) som utvecklade egendomen till en av de bästa i området. Inspirationen kom förstås från Champagne och en insikt om att Prosecco visserligen är något annat men att det inte behöver vara sämre.

Sedan mitten av 1980-talet har fokus varit på kvalitet och export. Man äger i dag vingårdarna till sina toppviner och man jobbar tätt med lokala vinbönder för att ha tillgång till kvalitetsdruvor hela vägen. I dag tillhör man de bästa egendomarna i området och flera av vinerna har också uppmärksammats av världens ledande kritiker och bland annat flera gånger fått det prestigefyllda betyget tre glas i Gambero Rosso.

http://www.ninofranco.it/en