Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Cortese

Vindruvan Cortese, även känd som Gavi, är en populär druva som odlas främst i Piemonte-regionen i norra Italien. Denna druva är känd för att producera friska och fruktiga viner med en subtil bitterhet i avslutningen.Cortese-druvan trivs i en ...

Läs mer om Cortese
Dölj atlas

Mer om vin med Cortese

Vindruvan Cortese, även känd som Gavi, är en populär druva som odlas främst i Piemonte-regionen i norra Italien. Denna druva är känd för att producera friska och fruktiga viner med en subtil bitterhet i avslutningen.

Cortese-druvan trivs i en kalkhaltig jordmån och tack vare de svala vindarna från Alperna som blåser in över regionen, så skapas ett idealiskt klimat för druvodling. Detta ger druvorna en utmärkt balans mellan syra och sötma.

Gavi-viner, som oftast är gjorda av Cortese-druvan, passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter. Denna druva är också en utmärkt följeslagare till lätta sallader och mjuka ostar. Vinerna är ofta mycket friska och livfulla med toner av citrus, gröna äpplen och mineraler.

Förutom dess smak- och aromprofil, så har Cortese-druvan också blivit mycket populär på grund av dess unika förmåga att utvecklas med åldern. Gavi-viner som har lagrats i flaskan under några år utvecklar en mer komplex smakprofil och en djupare färgton.

I sammanfattning är Cortese-druvan en underbar druva som odlas i Piemonte-regionen i Italien och används för att producera Gavi-viner. Denna druva trivs i en kalkhaltig jordmån och det svala klimatet ger den en utmärkt balans mellan syra och sötma. Gavi-viner passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter, lätta sallader och mjuka ostar. Dessutom utvecklar de med åldern en mer komplex smakprofil och en djupare färgton. Så, om du har möjlighet att prova en Gavi-vin gjord på Cortese-druvor, så rekommenderar jag starkt att du gör det.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du