Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva (magnum) 2013

Vad tyckte du?

Tedeschi Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva (magnum) 2013

Italien, Valpolicella, 1500 ml, 17%

Flaggskeppsamarone från en av de klassiska familjerna - familjen Tedeschi med sin 400 år långa historia i området. Levereras i originalträlåda från Tedeschi. Druvorna till detta vin består av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, dindarella, croatina and forse ···

Flaskor per låda (1 st)

1 499:-

Flaskpris 1 499:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2013

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Croatina, Corvina, Dindarella

Smaknotering

Rik, koncentrerad och elegant med toner av björnbär, mörka körsbär, choklad, örter och fat. Smaken är fyllig och balanserad med en pigg syra och en lång eftersmak där det som doften bjöd på samsas med en tydlig men allt annat än påträngande tanniner som hänger kvar länge i eftersmaken.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
17%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Flaggskeppsamarone från en av de klassiska familjerna - familjen Tedeschi med sin 400 år långa historia i området. Levereras i originalträlåda från Tedeschi. Druvorna till detta vin består av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, dindarella, croatina and forselina. Monte Olmi är en så kallad Single Vineyard belägen i Pedemonte di Valpolicella i hjärtat av det ursprungliga Valpolicelladistriktet. Vingården är enbart 2,5 hektar stor och ligger i syd-västlig exponering i terasser. Druvorna som skördats fick ligga i 4 månader i kontrollerade tork-rum där vätskan i druvorna dunstade och lämnade kvar små, koncentrerade, russinliknande druvor som därefter kunde pressas. Efter alkoholjäsningen lagrades vinet i 3-4 år på slavonisk ek och därefter i ytterligare 6 månader på flaska innan det släptes på marknaden. En klassisk amarone som avnjuts väl till rött kött och vällagrade ostar. 

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du